DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Raikkönen nem tart Kubicától

Kimi Raikkönen a legkevésbé sem aggódik amiatt, hogy Kubica is csatlakozhat a mezőnyhöz, sőt, a jégember kifejezetten várja a lengyel visszatérését a Formula-1-be, aki szerinte bírni fogja.

Hét évnyi kihagyás után egyre nagyobb esély kínálkozik arra, hogy Robert Kubica a Williams-Mercedes színeiben visszatérjen a Formula-1-be jövőre. Mindössze annyi minimális átalakítást eszközöltek az autóján, hogy a jobb karjánál kissé nagyobb bemélyedést alakítottak ki, hogy segítsék a mozgásban.

Abu Dhabiban a kétnapos tesztelés mindkét napján szerepet kapott a rutinos lengyel, aki novemberben egyszer, egy privát teszten már vezette a Williamst, de valójában egy nagyrészt ismeretlen autóban kellett megfelelő teljesítménnyel előrukkolnia. Több, mint száz kört tett meg már az első napon, a másodikon pedig a gyorsabb meneteknél sem akadt gondja, a csapat is elismerően szólt Kubica fizikai állapotáról.

Raikkönen várja Kubicát, nem tart tőle


Kimi Raikkönent kérdezték arról, ő aggódik-e amiatt, hogy jövőre esetleg Robert Kubica ellen kell versenyeznie. „Miért kellene aggódnom? Biztos vagyok abban, hogy Robert nem vezetne Formula-1-es autót, ha nem lenne teljesen biztos a képességeiben. Nagyon is örülök, hogy itt van. Nagyszerű lenne, ha tényleg újra találna egy csapatot a jövő évre” – reagált a felvetésre a Ferrari finn pilótája.

Maga a lengyel versenyző annyit mondott, nonszensz az a felvetés, hogy ő egy kézzel vezetné az autót, mivel az nem is lenne lehetséges. Az apróbb korlátait pedig a teste többi részével tudja kompenzálni. „Tudom, hogy nagyon sokan szeretnék, hogy visszatérjek. Én azonban nem azért szeretnék itt lenni, hogy a létszámot növeljem, hanem a legjobbamat szeretném adni” – fogalmazott Robert Kubica, aki a keddi és szerdai teljesítményével (a Williams elmondása szerint) meggyőző volt a csapat számára. Most már valóban csak a grove-i istállón múlik, rábólintanak-e a lengyel pilóta szerződtetésére.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: