DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Kubicának speciális feladata lesz

Az Abu Dhabi Nagydíj után kétnapos teszten vesznek részt az istállók. Az egyik legnagyobb kérdés, kivívja-e magának a jövő évi Williams-ülést Robert Kubica. Bár feladata sokrétű lesz.

Azok után, hogy októberben egyszer már tesztelte a Williams-Mercedest Robert Kubica, most egy – vélhetően mindent eldöntő – tesztelésen vesz részt Abu Dhabiban. A csapat gyakorlatilag minden egyes mozzanatát értékelni fogja a lengyel versenyzőnek, ám döntést, könnyen lehet, hogy három-négy hét múlva hoznak csak.

„Az FIA orvosi ellenőrzései után mi is minden mozdulatát értékelni fogjuk a teszten. Egyáltalán nem arról fog szólni neki a nap, hogy minél gyorsabb köröket menjen. Neki szépen sorban ki kell pipálnia azokat a feladatokat, amiket meghatározunk neki. Remélhetőleg, karácsonyra már meghozhatjuk döntésünket” – nyilatkozta Rob Smedley, a Williams egyik versenymérnöke.

Kubica sorsdöntő napokat él meg


„Úgy vélem, egyértelmű, hogy a Williams számára Robert a prioritás. Pascal Wehrleinnak csak akkor van egy kicsi esélye, ha Kubica nem teljesítene jól, ugyanakkor azt mi magunk se kívánjuk neki, hogy ne sikerüljön, sőt, mindannyian szorítunk Robertnek, hogy visszatérhessen” – fogalmazott Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke.

Maga, Robert Kubica pedig a 2011-es balesetével kapcsolatban hívta fel a figyelmet valamire. „Az emberek általában csak a karomra koncentrálnak, valóban az jelent némi akadályoztatást nekem. De a valóságban a testem jobb oldalán a lábfejemtől a vállamig szinte mindenem eltört. Szerencsém volt, hogy sportoltam és az F1-ben versenyeztem. Valószínűleg ezért maradhatott a helyén a karom” – ismerte el Kubica a BBC-nek még az év korábbi szakaszában.

Az biztos, hogy ezek a tesztnapok döntenek most Kubica jövő évi sorsáról és a Formula-1 világában a döntő többség azért szurkol, hogy a lengyel visszatérhessen a száguldó cirkuszba.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: