DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 20. péntek
F1

Nem jött be a pilótáknak az új logó

A régit mindenki szerette, így nem értik, mi szükség volt a változtatásra – nagyjából így összegezhető a vasárnapi prezentáció után megkérdezett versenyzők véleménye az F1 új emblémájáról.

Az Abu Dhabi Nagydíj vasárnapjának legérdekesebb pillanata kétségkívül az volt, amikor a pódiumceremónia végén bemutatták a Formula-1 új logóját (hogy Michelisz Norbi csapatának, a JAS Honda sajtófőnökének szavait idézzük: ez azért sok mindent elárul arról, milyen valós problémái vannak a száguldó cirkusznak…), amely alaposan megosztotta a szurkolókat – ide kattintva egyébként olvasóink is elmondhatják véleményüket a változtatásról.

Természetesen az új embléma, amelyet Sean Bratches hosszan magyarázott a prezentációt követően, a verseny utáni sajtótájékoztatón is téma volt: az egyik helyszínen tartózkodó újságíró kikérte Valtteri Bottas, Lewis Hamilton és Sebastian Vettel véleményét, akik egybehangzóan a korábbi logó mellett tették le a voksukat.

„Én szerettem a régit. Az újat csak egy pillanatra láttam” – mondta Bottas, mire Vettel rávágta: „Mondd csak ki, hogy nem tetszik az új!”. A Mercedes finnje valóban nem értette a csere szükségességét: „Mi volt a gond a régivel? Nem tudom, szerintem az elég jó” – fogalmazott a futamgyőztes, és a ferraris német is inkább a korábbit favorizálta.

A négyszeres világbajnok is kifejtette a saját álláspontját: „Úgy vélem, az eddigi egy ikonikus logó volt. Csak képzeljük el, mi lenne, ha a Ferrari vagy a Mercedes változtatná meg a sajátját. Nem hiszem, hogy az új annyira ikonikussá válna, de talán majd megszokjuk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: