DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

Sainz: Célunk a Toro Rosso legyőzése

A 2017-es F1-es szezon érdemi része sokak számára eldőlt, de vannak olyan középcsapatok, akikről ez messze nem mondható el. A Toro Rosso, a Renault és a Haas még harcban van a hatodik helyért.

A Toro Rosso 53, a Renault 49, a Haas pedig 47 ponttal áll a tabellán egymás mögött. Az időmérő edzés alapján a Renault-nak van a legnagyobb esélye a hatodik pozíció megszerzésére, de ehhez a két autónak öt pontot kell szereznie a szezonzárón, hogy az olasz istálló előtt végezhessenek.

Carlos Sainz szerint minden adott a hatodik pozíció elcsenéséhez: „Nagyon fontos, ez a hétvégénk célja, és nagyon jól felkészültünk erre a versenyre. Enstone-ban is rengeteg munkát fektettek az utolsó futamba, és mi akarjuk ezt a pozíciót, és meg is érdemelnénk. Ehhez a maximumot kell kihoznunk a hétvégéből.”

 sainz-a-toro-legyozeserol-2017



„Remélhetőleg Nico be tudja fejezni holnap a hetedik pozícióban, mert az a 6 pont rendkívül fontos lenne” - folytatta a spanyol csapattársáról, ám Hülkenbergnek nem lesz könnyű dolga, hiszen az idei évben is remek formát mutató Force Indiák indulnak mögüle a futamon.

A Renault spanyolja is szeretné hozzátenni a magáét volt csapatának legyőzéséhez, ugyanakkor elmondta, nehéz lesz a dolog: „Én is pontokat szeretnék szerezni. Nem tudom, hány előzési lehetőségem lesz holnap, de nagyon szoros lesz, különösen azért, mert van néhány Mercedes motoros autó előttünk, és tudjuk, hogy 10 km/h-val gyorsabbak nálunk. Megpróbáljuk a legjobbunkat nyújtani, és a stratégiával és tempóval menteni menthetőt.”

A francia istálló szerencséje, hogy a Toro Rossók és a Haas pilótái is nagyon messze vannak a pontszerző helyektől, így igazából csak rajtuk múlik, meg tudják-e szerezni a hatodik pozícióhoz szükséges öt pontot.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: