DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Ricciardo: Raikkönennek jobban meg kellett volna vernie

Újabb technikai hiba miatti kiesést volt kénytelen elszenvedni Daniel Ricciardo, az utolsó négy versenyből harmadik ízben. Ezzel elvesztette összetettbeli negyedik helyét Kimi Raikkönen ellen.

Annak ellenére, hogy ebben az évadban az ausztrál pilóta hatodszor volt kénytelen kiállni (zömében motorhiba miatt) a Red Bull-lal, az utolsó futamot még úgy kezdhette meg, hogy az összetett negyedik helyéért vívott harcban hét pont előnnyel rendelkezett az idén nem túl acélos teljesítményt nyújtó Kimi Raikkönennel szemben.

A szezonzáró Abu Dhabi Nagydíj közepéig úgy is tűnt, a finn rivális előtt végez, így gond nélkül megkaparintja az év végi, igen előkelőnek mondható helyezést. A hidraulika azonban másképp gondolta, így 2007 világbajnokának elég volt könnyedén a negyedik helyre beérkeznie, az ezzel szerzett tizenkét pont pedig kényelmesen Ricciardo elé juttatta a tabellán.

Az ötpontos vereség és az újabb kiesés miatt meglehetősen frusztráltan vette tudomásul a visszaesést, különösen azért lehetett ez fájó, mert éppen a hajrá sikerült ennyire keserűen, Austin és Mexikó után Abu Dhabiban is feladni kényszerült a versenyt. Raikkönen pedig a legvégén beelőzött. „Ha brutálisan őszinte akarok lenni, az ő autójával sokkal sokkal jobban meg kellett volna vernie engem a világbajnokságban. Úgyhogy nem hinném, hogy ez akkora kunszt volt részéről” – utalt arra az ausztrál, hogy Raikkönen idén meglehetősen alulteljesített, különösen csapattársához, Vettelhez képest.

Ricciardo szerint Raikkönen gyengén ment idén a jóval erősebb Ferrarival


„Idén már ötödször estem ki technikai meghibásodás miatt, de ez most kicsit jobban fáj, mint az előzők. Például Austin után máris azt éreztem, hogy egy hét múlva javíthatunk a következő futamon, most azonban márciusig nem lesz újabb esélyem erre” – ecsetelte frusztráltsága okát Daniel Ricciardo.

„Ez kizárólag a megbízhatóságon múlott, semmit nem tehettem ellene. Elég keserű módja így befejezni egy szezont. Persze, voltak remek pillanataink is, de a legvégén egy nagy gödörben végeztük” – zárta gondolatait az ausztrál.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: