DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Alonso: Nem számít, hány pontot szerzünk

Gyakorlatilag a McLaren-Honda számára is biztosított a kilencedik pozíció, így Fernando Alonsónak sem kell aggódnia, hogyan teljesítenek majd az F1-es szezonzárón, Abu Dhabiban.

A McLaren 19 pontra áll a kilencedik helyen az előtte álló Haastól, és 23 egységre a mögötte található az utolsó pozícióban elhelyezkedő Saubertől. Sok más csapat mellett pl: Ferrari, a wokingiak is nyugodtan készülhetnek a 2018-as esztendőre, hiszen pozíciójuk gyakorlatilag biztosított a konstruktőri bajnokságban.

A fentieknek megfelelően Alonso így kezdte nyilatkozatát: „Produktív napot zártunk. Nem számít, hány pontot szerzünk vasárnap, a konstruktőri bajnokság pozíciói már eldőltek nagyjából, tehát az utolsó verseny péntekén a fő célunk az volt, hogy új dolgokat teszteljünk.”

 alonso-nem-szamit-a-pontszerzes-abudhabi-edzes-2017



A kétszeres világbajnok büszke a McLarenre, hogy ilyen jól sikerült teljesíteniük a napi programot: „Nagyon sok dolog volt terítéken, de minden simán ment, és a csapat csodás munkát végzett, mivel sikeresen végre tudtuk hajtani a programunkat.”

A wokingiak veteránja a csapat időmérős céljait is megosztotta a nagyvilággal: „Szombatra a Q3-ba kerülés és a pontszerzés marad a cél, de ez nem lesz egyszerű. Ma láthattuk, hogy nagyon szoros a középmezőny, a két Williamshez, a két Renault-hoz és a két Force Indiához is elég közel vagyunk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: