DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Vettel: Fejben már 2018-ban járunk

Sebastian Vettel első és második helyen végzett a szezonzáró gyakorlásain. Mivel ezeknek az edzéseknek nincs nagy tétje, így a Ferrari már a jövő szezonra koncentrál - árulta el a német.

A Brazil Nagydíjon aratott sikerével Sebastian Vettel megerősítette második helyezését Valtteri Bottas előtt. Az érdemi kérdések nagyjából eldőltek, a Ferrari valószínűleg az egyéni és az összetett pontversenyben is a második pozícióban fog végezni.

Az olaszoknál nem maradt más hátra, minthogy előre dolgozzanak egy kicsit - Vettel már olyan elemeket tesztelt, amiket a következő szezonban is használhat: „Mindig olyan dolgokat próbálunk, amikkel javítunk az autón. Amiket az elmúlt két hétben tesztelgettünk, az már mind a következő évben lesz hasznunkra. Gondolatban már 2018-ban járunk.”

 vettel-az-edzesekrol-2017



„Természetesen fontos, hogy az elején végezzünk: minél jobb az eredmény, annál jobb a hangulat, és megpróbáljuk a legjobbat kihozni magunkból, de fejben már a következő évi autón gondolkozunk” - folytatta a német.

Vettel figyelmét felhívták arra, hogy a Mercedesek különösen az utolsó szektorban voltak igen gyorsak, amire a német így reagált: „Igen, de nem tudom, mi az oka. Én is láttam. Úgy vélem, nagyon gyorsak. Elégedett voltam a körömmel - bár az utolsó szektorban még lehet több. Összességében mindent rendben találtam, jó úton indultunk el.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: