DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Rosberg: Vettelnek jövőre sem lesz meg

A 2016-os világbajnok erősen kétségbe vonja, hogy Sebastian Vettel jövőre végre újra elhódítja a világbajnoki címet. Rosberg szerint idén volt erre a legnagyobb esély, de a Mercedes javulni fog.

Jókora meglepetéssel kezdődött az idei szezon, már a téli teszteken is a Ferrari villogott leginkább, majd az évadnyitó futamon is a vörösök győzelmét láthattuk, Sebastian Vettel legyőzte Lewis Hamiltont és a Mercedest, annak ellenére, hogy idénre Red Bull-Mercedes párharcot jósoltak a szakemberek.

A Ferrari visszaesését prognosztizálták, ehhez képest a Scuderia hatalmasat lépett előre és Sebastian Vettel az évad első felében végig vezette a tabellát és rendkívül szoros végjátéknak nézhettünk elébe. Ez végül nem sikerült, főleg a Ferrari sorozatos meghibásodásai miatt, de fogadkoznak, hogy jövőre kijavítják a hibákat és meglesz a cím.

A tavalyi világbajnok, Nico Rosberg azonban nem osztja ezt az optimizmust, szerinte a Mercedes túl nagy falat lesz az olaszok számára. Erről a német T-Online oldalon nyilatkozott. „Nem hiszem, hogy Vettelnek jobb esélye lesz jövőre. Az idei volt a kimagaslóan nagy lehetőség, hogy nyerjen, de a Mercedes, mint csapat, egészében nagyon erős”.

Jót tett a Formula-1-nek a Ferrari javulása, de a trónról még nem taszította le a Mercedest


„Úgy vélem, a távolság köztük és a Ferrari között még akár nőhet is a jövő esztendőre, de majd meglátjuk. A Mercedes is követett el hibákat idén, Sebastiannak pedig abban kell reménykednie, hogy ebből jövőre még több lesz és mindig készen is kell állnia arra, hogy ezeket mind kihasználja” – tette hozzá a visszavonult német pilóta.

Ha a legjobb forgatókönyv válna valóra, akkor 2018-ban a Mercedes, a Ferrari, a Red Bull és a McLaren is a futamgyőzelmekért csatázna egész évben, bár a Renault-erőforrásnak feltétlenül javulnia kell addig, mivel az utóbbi hetekben feltűnően sok lett a meghibásodás.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: