DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Alonso ismét odaszólt a Hondának

A spanyol pilóta mellett a futam elején elment Felipe Massa, és ez perdöntő volt kettejük csatájában. Alonso nyitott DRS-sel sem tudott elmenni a Williams mellett, és ez már sok a spanyolnak.

A kétszeres világbajnoknál már párszor betelt a pohár a Honda teljesítményhiánya miatt, és ez a Brazil Nagydíjon sem történt másképp. Ezúttal azonban nem a verseny alatt, hanem utána mondta el véleményét a japán erőforrásról.

„Lenyűgöző, hogy mekkora a hátrányunk. Ugyanaz volt a helyzet, mint Mexikóban” - kezdte kissé ingerülten nyilatkozatát Alonso. „Nagyon, nagyon közel kerültem Felipéhez az utolsó kanyar kijáratánál és még a DRS-em is nyitva volt, de így is el tudott nyúlni tőlem.”

 alonso-a-honda-hatranyarol-2017



„Amint már mondtam, a motorerő hiánya aggodalomra adhat okot a Toro Rossónak 2018-ban. Hihetetlen, hogy még mindig ekkora a hátrányunk az erőforrás miatt: mindent feltekerve, nyitott DRS-el is sokkal lassabbak vagyunk az egyenesben” - folytatta keseregve McLaren versenyzője.

Alonso még tovább ütötte a vasat: „Tegnap azt hiszem ez (a hátrány) 25 km/h volt. Ma, amikor valaki DRS-t használ ellenünk, ez lehet 40 vagy 50 is, így az is hihetetlen, hogy ott végeztünk, ahol. Aggasztó a sebesség hiánya.”

„Már csak Abu Dhabi maradt, és még egy nehéz évnek vége szakad. Remélhetőleg ez lesz az utolsó futam, ahol ilyen körülmények között kell versenyeznünk. Összességében ez volt a legjobb hétvégénk: hatodik helyről indultunk, voltunk ötödikek is, és végül szereztünk néhány pontot. Elégedett lehetek” - zárta mondandóját a spanyol.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: