DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 18. szombat
F1

Alonso autója kétszer is meghibásodott

A McLaren spanyol pilótája ezúttal nem érzi úgy, hogy komoly esélye lenne az időmérőn a legjobb tízbe kerülni, ráadásul aggódhat a megbízhatóság miatt, kétszer is szerelni kellett az autót.

A Brazil Nagydíj pénteki két szabadedzése nem igazán úgy sült el Fernando Alonso számára, ahogy tervezte, pedig mind a délelőtti, mind a délutáni másfél órában a tizedik helyen végzett, ami nem is lenne rossz. A középmezőny azonban rendkívül szoros, várhatóan a Force Indiákkal, a Williamsszel és a Renault-val is meg kell küzdeni a Q3-ba jutásért.

A McLaren és a Honda látható fejlődése ellenére Alonso szkeptikus az időmérő döntő szakaszába jutás tekintetében, ha szombaton is elkerüli az eső Interlagost. „Ez a pénteki nap sokkal nehezebb lett, mint szerettük volna. Már délelőtt is akadtak gondjaink, az autó felfüggesztése nem volt rendben” – nyilatkozta Fernando Alonso.

Alonso befért a tízbe, de nem érzi úgy, hogy ez szombat délután is sikerülni fog


„A második szabadedzésen a motorral voltak problémák, az olaj- és az üzemanyagnyomás kényszerített megállásra, így értékes perceket vesztettünk, mire pontosan kiszűrtük, hol a hiba. Emiatt át is kellett alakítanunk a pénteki programunkat, néhány dolgot szombatra halasztottunk” – ismerte el a gondokat a kétszeres világbajnok spanyol.

„Péntekre rengeteg esőt jósoltak és egyáltalán nem is esett. Szombat délelőttre is esőt mondtak, meglátjuk, hogy tényleg vizes pálya lesz-e. Vasárnapra viszont teljesen száraz versenyre számíthatunk, de majd elválik” – tette hozzá Alonso.

A spanyol pilóta úgy lett tizedik az FP2-n, hogy mögötte négy századmásodpercen belül követi őt Carlos Sainz és Sergio Perez is, így valóban nehéz dolga lesz, ha a legjobb tízbe szeretne kerülni az időmérő végén is.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: