DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Raikkönen végezte a munka oroszlánrészét

Lépéselőnyben a Mercedes a Ferrarival szemben Austinban is a pénteki napot követően. Sebastian Vettel autója ismét meghibásodott, így csapattársára hárult a beállítások megtalálása.

Még csütörtökön nyilatkozta Kimi Raikkönen, hogy véleménye szerint még nem történtek túl nagy változások a Ferrarin belül és egyáltalán nincs meggyőződve arról, hogy a megbízhatósági problémák nem folytatódnak az olasz istállónál. Jósnak is elmehetne a finn jégember, ugyanis Vettel Ferrarija máris elromlott a pénteki edzésnapon.

Csapattársának, Kimi Raikkönennek szerencsére nem akadtak ilyen jellegű problémái, ám a tempót kevésbé találta meg. A második szabadedzésen mindössze a hatodik leggyorsabb időt autózta majdnem egy teljes másodperccel lemaradva az edzéselső Lewis Hamilton mögött. Igaz, mivel Vettel nagyon sokat vesztegelt a bokszban a műszaki hiba miatt, így a beállításbeli változtatásokat mind a finn autóján kellett megvizsgálni.

A Ferrari pilótái még nem nyugodhatnak meg, gond volt az autóval pénteken is


Raikkönen azonban egyáltalán nem esett pánikba az újabb meghibásodás és a lassabb tempó miatt. „Teljesen normális napunk volt, sokat javulhatunk még. De ez még úgyis csak a pénteki nap volt, szombaton meglátjuk, mire megyünk. Túl korai még az erőviszonyokról beszélni, de nem érzem, hogy bármi különleges történt volna” – nyilatkozta a Ferrari finn pilótája.

„Mindig nehéz az első nap, bárhova is megyünk. Nem tudom, a többiek mit csináltak, részemről rendben volt az első nap, egy normális pénteken vagyunk túl. Szombaton már a legjobbunkat próbáljuk adni. Össze kell állnia mindennek és akkor jók lehetünk” – zárta nyilatkozatát Kimi Raikkönen.

2007 világbajnoka ugyan nem tért ki külön Vettel újabb meghibásodására, ám bizonyára nem lehet kiváló érzés úgy kezdeni ezt a hétvégét is, hogy a csapatnak immáron sokadszor technikai problémája akadt. A jelek szerint a Scuderia egyelőre nem lábalt ki a válságból, ami Lewis Hamilton számára még közelebb hozza a világbajnoki címet.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: