DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Mercedes: Hamilton ismét szintet lépett

Elégedetten kezdte az USA Nagydíj péntekét a címvédő gárda, hiszen Hamilton mindkét edzést megnyerte, és Bottas sem szerepelt rosszul. A csapat vezetősége értékelte az első napot.

Lewis Hamilton ellentmondást nem tűrően szerepelt az első két szabadedzésen: mindkétszer a leggyorsabbnak bizonyult. Csapattársa, Bottas, az első gyakorláson a negyedik, míg a másodikon a harmadik pozícióban végzett, mindkét alkalommal hat tizedet kapott csapattársától. 

A német gárda csapatfőnökét, Toto Wolffot lenyűgözi a háromszoros világbajnok jelenlegi formája. Egyelőre úgy tűnik, Austinban is Hamiltonnak áll a zászló: „Úgy érzem, ismét egy újabb szintre lépett. Ötödik éve dolgozunk együtt, és az autóban, és azon kívül is nagy lépést tett meg. Ez pedig nagy elégedettséggel tölti el az egész csapatot.” 

 mercedes-hamilton-szintet-lepett-2017



A Mercedesnek idén sokat szenvedett a gumikezeléssel, de Paddy Lowe szerint az USA Nagydíj hétvégéjén ez nem lesz probléma: „Reménykeltő kezdete ez a hétvégénknek. Van néhány terület, ahol javulnunk kell, de összességében elégedettek vagyunk az autó gumiterhelésével, ráadásul sok üzemanyaggal is jól teljesítettünk.”

„Tudjuk, hogy a Ferrari problémákkal küzdött a nap folyamán, így valószínűleg még nem láthattuk, hol állnak jelenleg” - mondta Lowe csapata legnagyobb riválisáról. Vettel valóban nem tudott annyit menni, mint a többiek, ráadásul a német úgy érezi, ezen a hétvégén is versenyben lehetnek a Mercedesszel.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: