DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Vettel nem folyamodik trükkökhöz

Sebastian Vettelnek már csak minimális esélye maradt a világbajnoki címre, de nem akar trükkökhöz folyamodni. A német pilóta szerint még mindig nem hozták felszínre a Ferrari igazi erejét.

Három nehéz versenyen van túl Sebastian Vettel, amiből valójában csak Malajziában teljesítette a versenytávot, Szingapúrban és Japánban ugyanis összesen négy kört tett meg a világbajnoki esélyes, így természetesen drasztikusan csökkent sansza az idei bajnoki címre. Az Egyesült Államokban erős teljesítményt kell nyújtania, ha meg akarja őrizni maradék kis esélyét.

A Formula1.com-nak adott interjút a négyszeres világbajnok, ahol arról is beszélt, hogy egyelőre nem adja fel a küzdelmet, de semmi esetre sem tervez sem politikát, sem pszichológiai trükköket bevetni a győzelemért. A Ferrarit azonban nagyon erősnek tartja, csak még nem sikerült felszínre hozni az átalakított autó valódi erősségeit.

Vettel bízik vajon még most is a világbajnoki cím megszerzésében? „Igen, még mindig versenyben vagyunk. Tény, hogy esélyeink jóval szűkebbek, mint néhány versennyel ezelőtt, de még nem reménytelen. Nagyszerű autónk van és egy kiváló csomagunk ahhoz, hogy mind a négy hátralevő futamot megnyerjük. Összességében mi vagyunk az a csapat, amelyik a legtöbbet fejlődött, kiváló szezonunk van” – dicsérte csapatát a német ász.

Vettel szerint a Ferrari rengeteg kiaknázatlan lehetőséget rejt


„Az autóban óriási potenciál van, amit a mai napig nem sikerült rendesen kiaknáznunk. Ez a feladat áll előttünk, amit meg kellene oldani. A következő versenyekre és a jövő évre is rengeteg jó ötletünk van. Még ennél is nagyobbat léphetünk előre” – mutatott előre a jövő évre Vettel.

Van bármi ötlete illetve terve a négyszeres világbajnoknak arra, hogy hibára kényszerítse Lewis Hamiltont? „Nincs, nem is akarok ilyenen gondolkozni most. Ha működne és ezzel lehetne az őrületbe kergetni? Nem tudom, nekünk most saját magunkra kell összpontosítanunk, hogy négy tökéletes versenyt fussunk, ez a célunk. Nem szeretnék sem politizálni, sem piszkos trükköket alkalmazni. Szerintem a valósághoz képest mindig felnagyítják ezeket a dolgokat. A pályán történtekre koncentrálok, a többi nem is az én dolgom és nem is hiszem, hogy túl sok befolyásom lenne rájuk. Nem így szeretnék nyerni és nem is lenne jó, ha ez része lenne ennek a sportnak” – tette hozzá Sebastian Vettel.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: