DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

A McLaren most már tényleg erős autót ígér Alonsónak

A wokingi istálló vezetősége csütörtökön örömmel tudatta a világgal, hogy legalább még egy évre F1-es csapatuk része marad Fernando Alonso, viszont azt is tudják, hogy az elmúlt három év után már nem játszhatnak tovább a bizalmával.

A csapat egy vicces videóval jelentette be Alonso 2018-as maradásának hírét, majd a spanyol elmondta, hogy a szívére hallgatott a jövőjével kapcsolatos döntés meghozatalakor.

A McLaren vezérigazgatója, Zak Brown, és a versenyigazgató Eric Boullier is ódákat zengtek a spanyol pilótáról, aki a küzdelmes, nulla dobogót, de annál több műszaki problémát hozó három év után is rendületlenül hisz a csapat erejében, amit jövőre, immár Honda helyett a Renault motorjaival felszerelve igyekeznek is eredményekre váltani.

alonso-mclaren



„Örömmel erősíthetem meg, hogy Fernando a McLarennél marad” - nyilatkozta Brown. ’Hatalmas kincs volt ő az egész szervezetünk számára az elmúlt három évben, egy elképesztő személyiség, aki a modernkor egyik legsokoldalúbb és legtehetségesebb autóversenyzője. Mindig is logikus volt számunkra, hogy együtt folytassuk.”

„Az elkötelezettsége segít minket abban, hogy tovább növeljük a cégcsoportunk vonzerejét és potenciálját, és fokozza a magabiztosságunkat azt illetően, hogy 2018-ra jelentős előrelépést tudunk tenni.”

Bár a Renault-motor is rengeteg ismeretlen tényezőt rejt majd magában, és a McLaren még sohasem állt partnerségben velük az F1-ben, Boullier mégis biztos benne, hogy az autó versenyképessége nagyon hamar fel fog majd érni arra a szintre, ami méltó Alonso kvalitásaihoz.

„Nem is kívánhatunk magunknak Fernandónál jobb versenyzőt ahhoz, hogy szállítsa az eredményeket vasárnap délután - ezzel a kijelentéssel pedig szerintem a Formula-1-ben mindenki egyetért” - hangoztatta a francia vezető. „Mindig igyekezett egyértelművé tenni számomra, hogy ezt a csapatot szereti, és hogy a szíve a maradás felé húzza. A mai bejelentés bizonyítja, továbbra is teljesen elkötelezett az iránt, hogy a McLaren pilótájaként versenyezzen és győzzön. Bár az elmúlt években gyakran osztoztunk a frusztrációján, most már úgy érezzük, hogy a következő évre teljesíteni tudjuk az ígéretünket, és versenyképes autót adhatunk neki.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: