DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Susie Wolff: Vettel még megnyerheti

Bár négy futammal a vége előtt tetemes a hátránya Sebastian Vettelnek Lewis Hamiltonnal szemben, Susie Wolff nem írná le a németet a bajnoki címért folytatott csatában.

Az utóbbi versenyhétvégék kétségtelenül nem kedveztek a Ferrarinak: Vettel Belgium óta folyamatosan alulmaradt Hamiltonnal szemben, ráadásul kétszer nullázott is. A brit pilóta előnye így már 59 egység a némettel szemben, de Susie Wolff nem gondolja, hogy ledolgozhatatlan lenne ez a hátrány.

Wolff ugyanakkor Hamiltont is nagyon erősnek érzi jelenleg (ami nem csoda, hiszen az utóbbi öt futamból négyet megnyert a brit): „Lewis nagyon nyugodt idén, és látható, hogy mennyire élvezi a harcot a Ferrarival. Az elmúlt években mindig a csapatársával kellett küzdenie, ami sosem könnyű. Most viszont a legjobb formában van.”

 susie-wolff-vettel-meg-nyerhet-2017



Az ex DTM-es versenyzőnő a következő érveket hozta fel a négyszeres bajnok mellett: „Véleményem szerint Vettel csak balszerencsés. A Ferrarinak nagyon gyors autója van, és el tudom képzelni, hogy a bajnoki csata csak a végén fog eldőlni. Ha azt nézzük, hogy a Ferrari milyen messze volt az előző évben, hatalmas felzárkózásról van szó.”

Susie Wolff szerint csak az utolsó pillanatban fog eldőlni a szezon végkimenetele: „Nagyon érdekes lesz, mert ezek a pályák nem kifejezetten a Mercedesnek vagy a Ferrarinak fekszenek. Ez most nem olyan, mint a tavalyi év, ahol világos volt, mi fog történni, ezért úgy gondolom, hogy hatalmas harc lesz kettejük között.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: