DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Nem csak a Renault, a Haas is jól járt Sainz miatt

A Toro Rossótól távozó F1-es pilóta volt csapatával szemben két riválist is előnyhöz juttathat - ő lehet a mérleg nyelve a rendkívül szoros középmezőnyben a szezon hajrájában?

Abban bízik Günther Steiner, a Haas csapatfőnöke, hogy az amerikai istálló előnyt kovácsol Carlos Sainz csapatváltásából és előrébb kerül a középmezőnyben. Úgy véli, hogy mivel a spanyol elhagyja eddigi csapatát és meg kell ismernie az újat, előnybe kerülhetnek a faenzaiakkal szemben az utolsó futamokon.

"Ez remélhetőleg segíteni fog nekünk. Sainz remek pilóta, majdnem az összes Toro Rosso-pontot ő szerezte eddig, szóval az biztos, hogy rosszul nem fogunk járni" - mondta Steiner a kérdésről a Motorsportnak. "A harc még nem ért véget, sőt, szerintem csak most kezdődik. Mi legalábbis keményen fogunk küzdeni."

 sainz-face



"Nyilván mi is szeretnénk inkább elöl lenni és nem hátul, de ugyanez a helyzet a Toro Rossóval is: ők is inkább élvezik azt, hogy kilenc ponttal vezetnek és nem kilenc pont a lemaradásuk. Érdekes lesz" - tette hozzá azzal kapcsolatban, hogy a Toro Rosso jelenleg 52, a Haas 43, a Renault pedig 42 pontot gyűjtött.

"Lesznek fejlesztéseink Austinra, erre az autóra ez lesz az utolsó csomag. Nem nagy dolog, a padlólemezt fejlesztettük kicsit, de ettől nem leszünk hirtelen fél másodperccel gyorsabbak" - tekintett előre a következő futamra Steiner. A Haas egyébként továbbra is rendkívül ingadozó teljesítményt nyújt, a malajziai szenvedés után Japánban ismét jobban működött az autó.

"Sok olyan csapat van, amely nem tudja, hogy miért gyors vagy éppen lassú egy adott helyen. Sok függ a gumiktól és amikor hűvösebb az idő, akkor úgy tűnik, hogy jobban működnek. Illetve az is tény, hogy a nagy leszorítóerőt igényló pályákon nem az igazi az aerodinamikai csomagunk."

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: