DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

A Honda visszahozza Rossit a Formula-1-be?

Nagy a bizonytalanság az utóbbi napokban a Toro Rosso háza táján, hogy kik vezetik az autót az USA Nagydíjon. Egy teljesen új felvetés Alexander Rossi neve, aki már versenyzett a száguldó cirkuszban.

2015-ben néhány versenyen részt vett az akkor a mezőny legvégéhez tartozó Manor istálló színeiben Alexander Rossi, különösebb siker nélkül, majd a Formula-1-ből a következő évadra átnyergelt az IndyCarba, ahol első kísérletre megnyerte az Indy 500-at – nem kis meglepetésre.

Carlos Sainz azonnali hatállyal átigazol a Renault-hoz már az austini versenyhétvégén, Pierre Gasly pedig vélhetően a Honda kérésére a Super Formula bajnokság futamán vesz részt, hirtelen két hely is megüresedik a Toro Rosso istállónál. Emiatt pattant ki egy híresztelés, miszerint az amerikai Alexander Rossi ugrik be Austinban a bikák fiókcsapatához.

Bár a Toro Rosso jelenleg még a Renault erőforrásait használja, jövőre Hondára vált. Többek között emiatt is szorgalmazza a Honda, hogy Gasly ne adja fel a Super Formula fináléját Suzukában, mivel csak fél pont a lemaradása a bajnokságot vezető Toyota-pilóta Hiroaki Ishiura mögött.

A Toro Rossóval visszatérhet Rossi? A szóvivője szerint jövőre biztosan nem


Rossi szóvivője azonban azonnal igyekezett cáfolni a pletykát. „Hallottam én is erről a hírt, de ez egy szimpla spekuláció. Tudom, hogy többen is ezt szeretnék látni, de ennek semmi alapja nincs. Alex ráadásul több hétig nem is lesz most az országban, nem indul Austinban” – így próbálta elejét venni a találgatásoknak a szóvivő hölgy.

További spekuláció is napvilágot látott, miszerint az IndyCarban Hondával versenyző Rossit a jövő évadra a japán vállalat visszahozná a Toro Rosso egyik pilótájának, mivel a Honda egyik kedvence. „Nem, ebben sincs semmi igazság. Alex elkötelezett az IndyCar iránt és ezen belül is az Andretti Autosporthoz, akik ráadásul a mezőny elejéhez tartoznak” – cáfolta az értesülést Alexander Rossi szóvivője.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: