DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 6. hétfő
F1

Nagyon komoly jel az F1-es Vietnami Nagydíjra

A sportág egyik főtámogatója már egy évvel ezelőtt úgy fogalmazott, hogy nagyon szeretne futamot látni a délkelet-ázsiai országban, most az F1 vezetői hivatalos tárgyalásokat folytatnak egy jövőbeli versenyről.

Szinte hétről hétre merülnek fel potenciális nagydíjhelyszínek a Forma-1-ben, a sportág többségi tulajdonjogait birtokló Liberty Media pedig arról számolt be nemrég, hogy körülbelül negyvenre tehető azon helyszínek száma, melyeknek szándékukban áll a futamrendezés. Az F1 marketingügyeiért felelős Sean Bratches többször kihangsúlyozta már, hogy „ikonikus” városokba szeretné vinni a sportágat, és több ázsiai helyszínnel bővítené a versenynaptárat.



Mivel Malajzia nem hosszabbította meg idén lejáró szerződését, a Liberty Media azon dolgozik, hogy újabb helyszínre vigye a száguldó cirkuszt a kelet-délkelet-ázsiai régióban. A Motorsport információi szerint az egyik ilyen Vietnam, melyet a Heineken első embere is szívesen látna a Forma-1-ben, a sportág vezetősége pedig már tárgyalásokat is folytat a rendezés lehetőségéről.

Felmerült egy második kínai verseny is, például egy utcai pályán, Pekingben - a Formula-E két szezonban is sikeres versenyt rendezett a világ második legnépesebb városában.

Bratches nemrég ütött nyélbe egy újabb három éves szerződést Sanghajjal - az amerikai mindazonáltal 25-ben maximalizálta az egy éven belüli versenyek számát. Ami a jövő évi naptárat illeti, még négy versenyre van lehetőség, az újonnan bemutatkozók mellett pedig olyan régebbi helyszínek is vissza szeretnének térni a Forma-1-be, mint Törökország, vagy Portugália.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: