DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Döntött Vettel váltójáról a Ferrari

A Malajziai Nagydíj levezető körében alaposan összetört Sebastian Vettel autója a Stroll-lal való ütközés miatt. A mélységi vizsgálat során megállapították, kell-e cserélni a német váltóját.

A Ferrari és Sebastian Vettel rajongói aggódva figyelték a Malajziai Nagydíj levezető körében történt csattanást Lance Stroll és a német pilóta között. Láthatóan nagyon erősen megsérült a Ferrari hátulja és ha megsérült a sebességváltó, akkor annak cseréje miatt azonnal öt rajthelyes büntetéssel kezdte volna a Japán Nagydíj hétvégéjét a négyszeres világbajnok.

A Ferrari-gyárban megejtett mélységi vizsgálat egyértelműen kimutatta, hogy nem sérült meg a sebességváltó, így Vettel szerencséjére nincs szükség cserére, teljes fegyverzetben indulhat harcba a hétvégén Suzukában. Öthelyes büntetés esetén ugyanis rendkívül nehéz dolga lett volna a futamgyőzelem megszerzéséért vívott harcban.

Fellélegezhet a Ferrari, nem sérült meg a váltó az ütközésnél


A Scuderia villámgyorsan hazaszállította Maranellóba a sebességváltót, hogy a gyárban minden millimétert átvizsgáljanak rajta. A német pilóta szerencséjére a tüzetes vizsgálat sem mutatott ki semmilyen sérülést az elemen, így zöld utat kapott a további használatra.

Az istálló tervei szerint a szombat délelőtti szabadedzésre szereli be ezt a váltót, majd ezzel teljesíti az időmérőt és a versenyt is. A harmadik szabadedzés közben pedig végképp világossá válik majd az istálló számára is, hogy minden rendben van vele.

Sebastian Vettel 34 pontos hátrányba került az elmúlt hetekben Lewis Hamiltonnal szemben a világbajnoki versengésben, így minden dolog számít már a német pilótának, nem hibázhat sem a csapat, sem a pilóta és innentől a technika sem adhatja meg magát, mert az vélhetően végzetes lenne a világbajnoki cím szempontjából. A Ferrari tempója a legutóbbi két hétvégén nagyon meggyőző volt, így nem esélytelen ilyen hátrányból sem a négyszeres világbajnok.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: