DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

A Haas valóban ki akarja fizettetni a kárt Sepanggal

Eddig csak pletykaszinten merült fel egy valódinak tűnő dokumentum miatt, de az F1-es istálló csapatfőnöke tényleg benyújtotta a számlát a Malajziai Nagydíj helyszíne felé, Romain Grosjean balesetét követően.

Nemrég mi is beszámoltunk róla, hogy egy interneten terjedő dokumentum alapján a Haas 295 ezer dollárról szóló számlát állított ki a sepangi pálya terhére, Romain Grosjean szabadedzésen elszenvedett balesete miatt, melyet egy felvált csatornafedél váltott ki.



Akkor a helyszín első embere azt nyilatkozta, puszta viccről van szó, most azonban kiderült, hogy annyira mégsem. A mérvadó Motorsport információi szerint a Haas valóban kompenzációt akar - Günther Steiner csapatfőnök vasárnap reggel találkozott Dato’ Razlan Razalival, annak érdekében, hogy a kártérítésről tárgyaljanak.

A vadonatúj padlólemez és első szárny teljes cserére szorult, amely a portál számításai alapján több mint 650 ezer dollárra rúg, amely egy olyan kiscsapat számára, mint a Haas, hatalmas összeget jelent. „Nekünk semmi közünk nem volt a balesethez” - nyilatkozta Steiner. „Nem tudom azt mondani, hogy ’Ó, hagyjuk azt a háromnegyed milliót, hadd menjen, mert valaki elfelejtett megoldani valamit, minden rendben van.’”

„Fizetünk azért, hogy idejöjjünk, mindenkinek fizetnie kell. Megtárgyaltuk a helyzetet, és nagyon profi módon álltunk hozzá. Van biztosításuk, meglátjuk, hogy mit tehetünk majd” - zárta gondolatait az osztrák. A pálya szakemberei jelenleg belső körben tárgyalnak a továbbiakról, a Japán Nagydíj előtt pedig várhatóan tovább folytatják az egyeztetést a Haas képviselőivel.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: