DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Vettel: Japánban elverjük a Mercedest

A Ferrarinak nagyon nehéz hétvégéje volt a technikai hibák miatt, mégis biztató jelként foghatják fel, hogy egy Mercedes-pályán gyorsabb volt a Scuderia, mint a német csapat. Japánban Vettel szerint már győzni fognak.

A Malajziai Nagydíjon nem véletlenül lett a nap versenyzője a szavazatok alapján Sebastian Vettel, az első pillanattól nagyon keményen nyomta az utolsó rajthelyről és még a kényszerű taktikaváltás ellenére is kis híján sikerült a dobogó. Fordított stratégiával vágott neki a futamnak a német, lágy gumin rajtolva is gyorsabb volt, mint a szuperlágyas élmenők, ez pedig sokatmondó.

Amikor beragadt Valtteri Bottas mögé, a csapat úgy határozott, hogy alávágnak a finn pilótának a korábbi kerékcserével. Ez sikerült is, ám azt kockáztatták ezzel, hogy a végén esetleg a szuperlágy keverék elfárad. Végül így is történt, de legalább a Mercedes másik versenyzőjén addigra túljutott a négyszeres világbajnok.

„Majdnem meglett a dobogó. Mindent megpróbáltunk, de a kerékcsere pillanatában még nem tudtuk, hogy végül sikerül-e megvalósítani, amit elterveztünk. Bottas megelőzésénél kockáztattunk, mert nem tudtuk, hogy végigbírják-e a gumik. Az utolsó körökre el is ment a tapadásom. Néhány körig még Ricciardót tudtam támadni és nyomás alatt tartani, de a gumik mellett addigra a fékek is kezdtek túlhevülni, így inkább tartottam a távolságot és hazahoztam a gépet” – nyilatkozta Sebastian Vettel.

Vettel Japánban győzelemre készül


„A győzelemhez egy Safety Car-fázis hiányzott volna. Természetes, ha hátulról kell indulnod, hogy mire felzárkózol jobb pozícióba, rengeteg időt veszítesz. Amikor a dobogó ennyire közel van, akkor azt gondolja az ember, hogy talán még az is meglehet. A motorhibák? Sem Kimi sem én nem gondoljuk, hogy ez egy nagyobb hibának a része. De ki kell derítenünk, mi okozta a két meghibásodást. Eddig nagyon megbízhatóak voltunk egész évben, meg fogjuk ezt is oldani, nem aggódom” – tette hozzá Vettel.

Megverik-e a Mercedest Vettelék Suzukában? „Igen, igen. Úgy gondolom, gyorsabbak vagyunk a Mercedesnél, de ez egy nehéz hétvége volt. A sebességünk azonban sokatmondó, nyerünk Japánban!” – zárta pozitívan nyilatkozatát a német pilóta.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: