DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Okos enged: Hamilton nem állt le harcolni Verstappennel

A brit rámutatott, gyakran hangoztatott nézőpontja megerősítést nyert Malajziában: nem a Mercedes a legjobb F1-es autó. A versenyző már a következő szezon miatt is aggódik. Emellett arról beszélt, nem kockáztatott a versenyen az első helyért.

A Mercedes kommunikációjából az érezhető, hogy második helyével hiába dolgozott le további pontokat Lewis Hamilton Sebastan Vettelhez képest, a csapat cseppet sem elégedett a Malajziában látottakkal. Maga Hamilton is azt emlegette a nagydíj után, hogy korábban többször elmondta, nem a Mercedes W08 a mezőny legjobb autója, ez pedig Sepangban bizonyítást nyert:

„Továbbra is problémák vannak az autóval, ezek pedig megnagyobbodtak itt. Remélem, nem ilyen lesz a következő versenyeken. Mintha a szezon múlásával csak rosszabbodna, pedig más versenyeken nagyszerű volt az autónk. Elképzelésem sincs, hol lesznek újra gondjaink, és hol működik majd tökéletesen. Remélhetőleg ennyire nem lesz rossz” – idézi Hamiltont a BBC Sport.



Az autó beállítása és szűk működési tartománya rendszeres probléma volt év elején, de a kora nyári versenyektől fogva úgy tűnt, összeállt a W08. Szingapúrtól kezdve azonban a csapattól nem sok elégedett szót lehetett hallani. „Egész évben arról beszéltek az emberek, hogy mienk a legjobb autó, és igaz, hogy néhány versenyen tényleg erősebbnek bizonyult, de összességében nem ez a legjobb, kivételes munkát kell végeznünk azzal, amink van.”

„Van néhány tényleg nagy problémánk, melyeket nem igazán tudok kifejteni. Ezeket a következő évi autón helyre kell hoznunk, már ha egyáltalán lesz esélyünk harcolni ezzel a két csapattal, miután jövőre ők is szintet fognak lépni” – tekintett előre 2018-ra Hamilton, azt vizionálva, hogy a Mercedes talán csak harmadik erő lesz. „Ami még ezt az évet illeti, nem tudom, mely versenyeken leszünk jók és rosszak, de minden tőlünk telhetőt megpróbálunk majd, hogy elöl maradjunk.”

A negyedik világbajnoki címéért harcoló brit azt is elárulta, nem védekezett túl nagy tűzzel Max Verstappen ellen a 4. körben, mikor a Red Bull-os megelőzte: „A vezetői hibák elkezdtek szerepet játszani, Sebastiantól már láttunk párat. Például ma, amikor nekiment valakinek. Ki tudja, nem ment-e tropára a váltója? Majd a következő versenyen derül ki. Épp ezért próbálok okos lenni azokkal a döntésekkel, amiket a pályán hozok, ez az oka, hogy nem igazán kezdtem harcolni Verstappennel. Ő csak nyerhetett, én csak veszíthettem. Ez nem szívből jövő döntés volt, de holnap új nap lesz.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: