DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

A Haas főnöke visszaszólt Alonsónak

A spanyol F1-es pilóta kissé kiakadt Kevin Magnussenre, miután nagy nehézségek árán tudta csak megelőzni a dánt, a Haas csapatfőnöke azonban idén sokadik alkalommal vette védelmébe pilótáját.

„Micsoda egy idióta! Hülkenbergnek igaza volt!” - kürtölte világgá neheztelését Fernando Alonso a csapatrádióban a Malajziai Nagydíj során, miután előzés közben összekoccant Kevin Magnussennel a kettes kanyarban. A Magyar Nagydíjon a német „dicsérte” meg a Haas-pilóta munkásságát, spanyol kollégája Sepangban pedig saját bőrén is megtapasztalta, hogy a dán milyen agresszívan viselkedik a pályán - szerinte a mezőny 19-1 arányban vele szemben foglal állást.



Günther Steiner, az amerikai istálló csapatfőnöke azonban másképp látja a helyzetet: „Alonso egy karizmatikus és remek képességekkel megáldott versenyző” - nyilatkozta az olasz az Ekstra Bladet című lapnak. „Ha pedig valaki konfliktusba keveredik vele, akkor így reagál. Szerintem mindketten a határokat feszegették, az emberek pedig azt akarják látni” - mondta a szakember, hozzátéve, Magnussen jól teszi, hogy nem hagyja magát a pályán.

„Keresztül kell menned nehéz időszakokon ahhoz, hogy tiszteletet vívj ki magadnak” - folytatta Steiner. „Ha mindig kiállsz az útból, az emberek azt fogják hinni, hogy könnyű átsétálni rajtad. Meg kell vívnod a csatáidat, egészen addig, amíg nem viszed túlzásba, vagy amíg nem válsz butává. Annak ellenére, hogy mostanában negatív hírnevet szerzett magának, ez megváltozhat a jövőben” - tette hozzá a csapatfőnök Sepangban 12. helyen záró versenyzőjével kapcsolatban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: