DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Vettel Alonsóra, Alonso Magnussenre fúj

A négyszeres világbajnok nem látta a Ferrari-rajongót Fernando Alonsóban, mikor lekörözésnél problémái támadtak vele. A spanyol csak tréfálkozott az újabb „kékzászlózáson”: neki is megvolt a maga baja egy másik ellenféllel.

A Malajziában 20. rajtkockából 4. pozícióba felzárkózó Sebastian Vettel a dobogóért is harcban volt: végül azonban az utolsó körökre elfogyott a lendülete. Miközben Daniel Ricciardóhoz közelített, elé került a lekörözött Fernando Alonso, aki a 48. körben több kanyaron át feltartotta, mígnem engedelmeskedett a körelőnyben levő autóra figyelmeztető kék zászlónak. „Gyerünk Alonso, azt hittem, ennél jobb vagy” – bosszankodott a csapatrádióban Vettel, aki későbbi nyilatkozatában sem ment el szó nélkül a spanyol mellett:

„Fernando úgy döntött, hogy a pálya közepére ugrik. Úgy tudtam, hogy amikor elhagyta a Ferrarit, azt mondta, hogy Ferrari-rajongó marad. Hát ma nem úgy viselkedett, mint egy közülük” – panaszkodott a német versenyző a Sky Sportsnak.



Alonso maga cinikusan kommentálta az esetet: „A tévén még nem néztem vissza, de az autóból az én szememben rendben volt. De már elég sokszor hallottuk őt kékzászlózni, ez is egy olyan lehetett” – mondta a McLaren-pilóta.

A 11. helyen célba érő spanyolnak is megvolt a maga problémája Kevin Magnussen formájában, akivel pozíciócsatájuk nem ment zökkenőmentesen: a McLaren és Haas össze is ért a 33. körben. Alonso nemes egyszerűséggel az „idióta” jelzőt használta a dánra, és megjegyezte a csapatrádióban, „Hülkenbergnek igaza volt”, utalva a német kemény kritikájára Magnussen felé.

„Ami a azt illeti, hogyan vezet, mi, a többi versenyzők többé-kevésbé egyértünk. 19-en mondjuk ugyanazt egy ellen…” – nyilatkozott a futam után arról Alonso, hogy számos pilótának meggyűlt már a baja a gyakran rendkívül agresszívan versenyző Magnussennel, akit három éve ő váltott a McLarennél. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: