DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Vettel: Miénk volt a leggyorsabb autó

Sebastian Vettel biztos abban, hogy megnyerhette volna a Malajziai Nagydíjat, annyira jó volt az autója. Aggódik azonban a levezető körös incidens miatt, hogy esetleg megsérült a sebességváltója.

A négyszeres világbajnok borzalmas időmérő edzésen volt túl szombaton, amikor is motorhiba miatt egyetlen mért kört sem tudott megtenni, így a 20. helyről volt kénytelen elrajtolni. Kapott friss motorkomponenseket, új beállításokat, kifejezetten az előzésre belőve, így várható volt, hogy óriási felzárkózást mutathat be a német pilóta.

Ez valóban így is történt, Vettel már az első köröktől kezdve folyamatosan támadott, a Ferrari versenytempója fantasztikus volt (most sajnálhatja igazán Kimi Raikkönen, hogy nem tudott elrajtolni az első sorból). A felzárkózás sikeresen zárult, mert ugyan Ricciardót a fáradó szuperlágy gumik és a kissé melegedő motor miatt végül nem sikerült megelőznie, így is a remek negyedik helyen zárt, tizenhat helyet javítva rajthelyéhez képest.

A levezető körben azonban bizarr baleset szenvedőalanyává vált, Lance Stroll oldalról nekiment lassú tempónál, valószínűleg figyelmetlenségből, lebontva ezzel a német pilóta autójának teljes bal hátulját. Még az is kétséges, hogy nem sérült-e meg a sebességváltó az esetnél.

Vettel összetört autója a levezető körben


„Kívülre mentem, hogy egy kis gumit szedjenek fel a kerekeim. Szerintem Lance nem nézett körbe és ugyanezt akarta tenni. De én már ott voltam és összeütköztünk, ez bizony teljesen szükségtelen volt. Úgy vélem, egyszerűen figyelmetlen volt” – emlékezett vissza a karambolra Vettel.

„Nem tudom, megsérült-e a váltóm, de nagyon remélem, hogy találunk megoldást. Ez nem az én hibám, hogy valaki úgy dönt, hogy felszed egy kis gumit az abroncsaira és nekimegy egy másik autónak” – tette hozzá a négyszeres világbajnok, aki felett ott lebeg, hogy egy váltócserés büntetés esetén a következő futamon is az ideálisnál hátrébbról kell majd rajtolnia. 

„Úgy gondolom, nagyon jó autónk volt, ha elölről rajtolunk, szerintem meg is nyerjük a versenyt. Sajnos ez nem történt meg ma. Úgy vélem, a verseny legnagyobb részében az enyém volt a leggyorsabb autó, de sajnos utolsóként kellett rajtolnunk. Nagyon nehéz verseny volt, főleg, hogy Kimi már a rajt előtt kiállni kényszerült” – dicsérte autóját Vettel.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: