DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Hamilton meglepődött, Raikkönen és Verstappen viccelődött az időmérő után

Amíg Sebastian Vettel szomorúan nyilatkozott a garázsok mögött, a sepangi F1-es időmérő első három helyén végzők remek hangulatban értékelték a kvalifikációt a célegyenesben.

Lewis Hamilton karrierje 70. rajtelsőségét hódította el Sepangban, azok után, hogy egyik szabadedzésen sem remekelt alatta a Mercedes. Mögötte Kimi Raikkönen és Max Verstappen zárt, így a 2016-os Belga Nagydíj óta először fordult elő, hogy három különböző autó végezzen a mezőny élén az időmérő után - akkor szintén utóbbi kettő végzett Nico Rosberg mögött.



„Lövésünk sem volt arról, hogy mi fog ma történni” - nyilatkozta Hamilton az időmérő után. „Nagyon meglepő, hogy itt lehetek ezekkel a srácokkal, de nagyon hálás vagyok. Sajnálom, ami Sebastiannal történt, mert nagyon gyors volt a szabadedzések alatt, de valahogyan meg tudtuk fordítani az állást” - tette hozzá a brit.

„Amikor ilyen közel vagyunk hozzá, mindig csalódás” - vette át a szót a mindössze 45 ezredmásodpercnyi hátránnyal a második helyen záró Kimi Raikkönen. „De tudom, hogy mindent kihoztam belőle. Mindig van mit fejleszteni az autón, de úgy érzem, egész hétvégén nagyszerűen viselkedett. Holnap megpróbálunk tovább jutni 100 méternél, és meglátjuk, hogy mit tehetünk. Szerintem versenyben remek lesz az autónk.”

Verstappen természetesen nem feledkezett meg arról, hogy milyen jeles nap szeptember 30-a. „Ez nagyszerű időmérős eredmény számunkra, a születésnapomon remek a harmadik hely” - mondta a holland, majd egy gondolat erejéig visszagondolt a szingapúri rajtra: „Csak nem akarok szendvicsbe kerülni…” - tette hozzá, amelyre Kimi Raikkönen azonnal reagált: „Nem akarom, hogy nekem jöjjenek...”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: