DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

Bottas: Az új fejlesztések nem működnek

Valtteri Bottas szerint a szabadedzéseken mutatott szerencsétlenkedés a Mercedes új aerocsomagjára vezethető vissza. A kétszeres futamgyőztes szerint nem működik a W08.

A pénteki nap igazán jól sikerült a világbajnoki címvédő istállónak, rájuk nem jellemző módon, rendkívüli mértékben lemaradtak az élmenőktől. A napot 1,4 másodperc lemaradással fejezték be Sebastian Vettel mögött úgy, hogy a Red Bullok és még Fernando Alonso is befért az Ezüst Nyilak elé.

A német istálló teljesen új aerodinamikai elemeket hozott az autóira Malajziában, főleg az első szárny és az oldalsó légbeömlők környéke változott meg. „Kipróbáltunk néhány új aerokomponenst, nagyon valószínű, hogy legalább az egyik nem úgy működik, ahogy arra számítottunk” – nyilatkozta Valtteri Bottas.

„Azt feltételeztük, hogy nagyot lépünk előre az új elemekkel, de eddig egyáltalán nem úgy tűnik, hogy ez történne. A csapat mindent újra átvizsgál még szombaton” – tette hozzá a finn. Mindkét pilótának komoly tapadáshiánya volt és a gumikat is túlhevítették, igaz, ez valószínűleg az előbbi probléma folyománya.

Lewis Hamilton is kicsúszott a szabadedzéseken


„A srácok mindent megnéznek. Normális esetben ez a pálya úgy tűnt, hogy jó lesz nekünk, de egyszerűen nem vagyunk egyelőre elég gyorsak. Nem volt olyan szörnyű vezetni az autót, az egyensúly is egész jónak tűnt, de a tapadást egyáltalán nem találtuk meg” – mutatott rá a problémára Valtteri Bottas.

„Rengeteget csúszkáltunk, főleg a gyors kanyarokban, ráadásul az esős pályán pont ugyanez volt a helyzet. Muszáj rájönnünk, hogy ez miért történik. Az ilyen típusú pályákon rengeteget kell dolgozni, hogy az abroncsok jól működjenek, így ha folyamatosan túlhevülnek, az egyáltalán nem könnyíti meg a helyzetedet” – zárta gondolatait a finn versenyző.

Pénteken Bottas és Hamilton is kicsúszott a pályáról

A pénteki szabadedzések után a szombati FP3-on sem sikerült a legjobb háromba verekednie magát a Mercedeseknek, így a probléma nagyrészt továbbra is fennáll, igaz, a hátrány csökkent.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: