DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

Raikkönen: Sokkal gyorsabbak is lehetünk még

Kimi Raikkönen szavai vészjóslóak a többi istálló számára, a Jégember úgy véli ugyanis, hogy pénteki első és második helyük ellenére a Ferrari még jócskán gyorsulni fog a hétvége során.

A Malajziai Nagydíj első szabadedzésén csak esős körülmények között körözhettek a pilóták, ám délutánra felszáradt a pálya, jöhettek a slick gumik. A Ferrarik nyomasztó fölénybe kerültek, Sebastian Vettel az első, Kimi Raikkönen pedig a második helyet szerezte meg a Scuderia autóival. Vettel hat tizedet adott finn csapattársának, a Red Bullok bő nyolc tizedet kaptak, Lewis Hamilton és Valtteri Bottas pedig közel másfél másodpercre maradt le a két Mercedesszel.

Ez ugyan még csak a pénteki nap volt, de Kimi Raikkönen egészen biztos abban, hogy az istálló a hétvége hátralevő részében még további jelentős gyorsulást fog előhúzni. „Úgy gondolom, az autóm nem volt éppen rossz, de nem mehettünk túl sok mért kört. Teljesen biztos, hogy tovább javulhattunk volna. Úgy is mondhatjuk, hogy még rettentően sokat gyorsulhatunk” – nyilatkozta 2007 világbajnoka.

Kimi Raikkönen szerint ez még csak a kezdet a Ferraritól


„Egyelőre két tizeddel vagyok a Red Bullok előtt, de pénteken a köridők nem jelentenek túl sokat, nem tudjuk, hogy a többiek pontosan mit is próbálgattak, milyen programot futottak. A mai nap rendben volt, minden simán zajlott, gond nélkül. Délelőtt a vizes körülmények között csak kevés kört tudtunk megtenni. Délután pedig a piros zászló miatt futhattunk kevesebbet” – tette hozzá a finn pilóta.

„De az autó kifejezetten jól futott. Az új szett gumikon sajnos elkövettem néhány hibát, de ettől eltekintve nagyon jó irányba mutató napon vagyunk túl” – tette hozzá Kimi Raikkönen.

Sebastian Vettel egyetlen esélye a világbajnoki címre az elszúrt Szingapúri Nagydíjat követően pont ez, hogy a Mercedes esetleg betlizik és Lewis Hamilton lemaradna az első négy helyről (Raikkönen és a Red Bullok segítségével) úgy, hogy netán még Japánban is a német pilóta győzne, akkor ismét teljesen nyílt lehetne a világbajnoki küzdelem. Raikkönen szavaiból mindenesetre azt lehetett kivenni, hogy a Ferrariban még jóval több van. Kérdés, hogy a Mercedes túllendül-e a problémákon és szorosan felzárkózik-e szombatra?

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: