DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

A Red Bullnál sem számítottak ilyen gyors Ferrarira

Ricciardo bevallotta, valahogy úgy képzelték el a sepangi erőviszonyokat, hogy a Mercedes vezetni fog, ők pedig közel lesznek a Ferrarihoz. A pénteki nap egészen máshogy festett: Verstappen azonban behozhatónak tartja a hátrányt.

A sepangi első, esős szabadedzésen a Red Bull diktálta a tempót – Max Verstappen volt a leggyorsabb Daniel Ricciardo előtt –, a második tréningen azonban harmadik, negyedik pozícióba estek vissza a két Ferrari mögé, 0,8 másodpercre Sebastian Vetteltől. Ricciardót meglepte, hogy a maranellói csapat ennyivel előttük járt:

„A Ferrari kicsit erősebbnek tűnt, mint azt előre hittük. Azt gondoltuk, hogy a Mercedes lesz az élen, mi pedig kissé közelebb állunk a Ferrarihoz” – árulta el a motorsport.com-nak az ausztrál. A száraz pályás második szabadedzés ehhez képest egészen más képet festett, a Mercedes szenvedett, és jócskán a Red Bull mögött volt.



„A nedvesebb körülmények közt igencsak jól festettünk, azt hiszem, intermediate abroncson jelentősen gyorsabbak voltunk bárki másnál, aminek a magyarázatában nem vagyok biztos. Délután viszont már nem voltunk olyan eredményesek a Ferrarihoz képest, de úgy tűnik, a Mercedes szintén szenvedett” – zárta mondandóját Ricciardo.

A második szabadedzésen negyedik Max Verstappen szintén a Ferraritól való, vártnál nagyobb lemaradásra mutatott rá: „Az autónk nem volt túl rossz, de ellenőriznünk kell, miben javulhatunk még, mert a Ferrarihoz képest még mindig nem vagyunk elég gyorsak. Abban azonban igencsak biztos vagyok, hogy holnap szorosabban tapadhatunk rájuk. Hogy ez elég lesz-e, nem tudom, mindenesetre nem állunk rosszul, nem voltak óriási gondok az autóval” – foglalta össze a holland.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: