DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 20. péntek
F1

Verstappen: Ferrariban vagy Mercedesben vb-esélyes lennék

Max Verstappen szerencsére nincs híján az önbizalomnak, annak ellenére, hogy az idei éve eddig nem is jön a tavalyi közelébe, egyetlen dobogó és rengeteg kiesés. A holland azonban magabiztos, tudja, hogy világbajnok lehet hamarosan.

A Red Bull-Renault formáció idén meglehetősen megbízhatatlanra sikeredett és nem is igazán gyors. A 2016-os év után arra számított mindenki, hogy idén már a Mercedest fogja szorongatni a Red Bull, ám ez nagyon nem így történt. Eleinte az aerodinamika sem igazán sikerült jól, de azt Adrian Newey még az első félévben egy kiváló csomaggal nagyrészt kijavította. A Renault-erőforrás azonban folyamatos hátrányban van a Ferrari-Mercedes páros mögött, ráadásul a megbízhatósági problémák miatt Verstappennek különösen sok versenye szállt már el.

Az Auto Motor und Sport szaklap által készített interjú során az ifjú holland tehetség nyíltan kimondta, hogy egy Mercedes vagy Ferrari volánja mögött egészen biztosan világbajnoki esélyes lenne. „100%-ig meg vagyok erről győződve” – fogalmazott a holland a szaklap kérdésére válaszolva.

„Azt hiszem túlságosan alábecsültük az idei feladatot. Először korrelációs problémák adódtak a szélcsatornában kapott adatok és a valóság között. Az idei évet teljes egészében a felzárkózásra kell fordítanunk, majd jövőre végre készen állhatunk a világbajnoki címért folytatott harcra. Nehéz megjósolni, mi lesz 2018-ban, de ígérhetem, hogy igyekszünk a legjobb autót megépíteni. Hiszek a csapatomban és a technikai stábban is. Az egész csomagnak jól kell működnie, hogy elérjük céljainkat” – nyilatkozta Max Verstappen.

Verstappen magabiztos, élcsapatnál világbajnoki esélyes lenne


„A csapat kőkeményen dolgozik, hogy a technikai problémákon végre úrrá legyünk, de több lóerőre van szükségünk, hogy igazán versenybe szállhassunk minden pályán. Összességében az eredmények azért javulgatnak év elejéhez képest, egyre versenyképesebbek vagyunk. Hogy én lennék túlságosan agresszív az autóval és azért romlik el? Nem, az én hozzáállásom rendben van, egyszerűen szerencsétlen vagyok ebben az évben. Miért kellene bármin is változtatnom? Gyors vagyok, ez a telemetrián is világosan látszik. Semmit nem csinálok rosszul Danielhez képest sem. Szinte vicces, hogy a versenynapokon a problémák mindig csak az én autómon jelentkeznek” – tette hozzá a fiatal holland.

„Jó időben jó csapatnál kell lenni, ez a siker titka. Szerencsésnek kell lenned, hogy hét világbajnoki címet nyerhess, mint Michael Schumacher. Én is nyerni akarok. És hogy mi a vágyam? Tíz domináns év a Formula-1-ben, a többi nem fontos” – zárta gondolatait Verstappen.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: