DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Sajtó: Kvjat helyett Gasly indul hétvégén

Sajtóértesülés szerint a Red Bull úgy döntött, hogy már a hétvégi Malajziai Nagydíjon lehetőséget ad Pierre Gaslynak, Danyiil Kvjat helyett, debütálhat a fiatal pilóta az F1-ben.

Bár úgy fest, hogy nem eszik olyan forrón a kását Carlos Sainz Renault-hoz szerződése kapcsán, a Toro Rosso nem bízza a véletlenre és még idén ki akarja próbálni Pierre Gaslyt. A Red Bull tehetsége idén parkolópályára került, nem jutott neki hely a Formula-1-ben, de Carlos Sainz 2018-as távozása miatt az anyacég úgy döntött, hogy nem vár tovább a bevetésével.

gasly



Mivel Jolyon Palmer nem akar kiszállni a Renault-ból és szerződése van az idei évre, ráadásul kivásárolni sem engedte magát, így Sainz egyelőre nem ülhet át, Gaslyt viszont meg akarja nézni a Red Bull és a Toro Rosso, mielőtt úgy dönt, hogy őt ülteti Sainz helyére jövőre. Erre a soron következő Malajziai Nagydíj adhat lehetőséget és a Motorsport.com forrásai szerint meg is kapja az esélyt a francia.

Egyes hangok szerint Gasly Malajzia után Japánban is autóba ülhet, Austinban viszont mindenképpen Kvjat fog vezetni, mert Gasly a Super Formula szezonzáróján áll rajthoz. Kvjat szezonja egyelőre nem túl sikeres, összesen négy pontot szerzett és bár a Toro Rosso Szingapúr után szoros csatában van a Williamsszel és a Renault-val, az ő "pihentetése" az eddigiek alapján nem jelent majd nekik nagy érvágást.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: