DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Mercedes: Kármentésből óriási győzelem

Senki nem számíthatott arra, ami az időjárással és a Szingapúri Nagydíj rajtja után történt. Az Ezüst Nyilak csapatfőnöke kármentéssel számolt, helyette Hamilton csodás győzelmét ünnepelheti.

„Ma reggel, amikor felkeltem, nem volt túl kellemes érzés, hogy a kármentésről kellett beszélgetnünk. Eltelt tizenkét óra és ehelyett az első és harmadik helyen végzünk, Ferrarik nélkül. Ezért szeretem annyira az autóversenyzést. Az életemet tettem fel arra, hogy sikeres lehessek a csapatommal. Amikor a legfőbb riválisod ilyen módon veszít értékes pontokat, van elképzelésem, milyen rossz érzés most nekik” – nyilatkozta Toto Wolff, a teljesen váratlan futamgyőzelmet arató Mercedes csapatfőnöke.

„Lewisnak tavaly annyiszor volt balszerencséje, meg tudom őket érteni. Hogy ki volt a hibás az első körös balesetben? Nehéz megmondani. Sebastian nem láthatta Kimit, hogy közben a belső ívre került. Megpróbált Max elé kerülni, aki balra ment volna, ha lett volna helye. Nem lennék boldog, ha a mi pilótáink kerültek volna ilyen helyzetbe. Volt már ilyenünk a közelmúltban” – idézte vissza a baleset kapcsán a két Mercedes korábbi ütközéseit Wolff.

Hamilton köszönte szépen és élt a lehetőséggel, győzött Szingapúrban is


„A Ferrarinak nagy nyomást kellett elviselnie azután, hogy Monzában látványos vereséget szenvedtek, de láthattuk, milyen nagyszerűen felálltak a padlóról. Tele van a csapatuk profikkal, megvizsgálják a helyzetet és két hét múlva Malajziában újra erősen térnek vissza” – tette hozzá a Mercedes csapatfőnöke.

„Az autó alapvető karakterisztikáján nem tudunk pályáról pályára változtatni, Szingapúr jó ideje kicsit gyengébb helyszín számunkra. Ez a temérdek pont, amit most szereztünk, teljesen váratlanul jött, de éltünk a lehetőséggel. Most több olyan pálya is következik, ami kedvez az autónknak, talán Mexikó és Abu Dhabi kevésbé jó. Addigra meg kell próbálni kitalálni, mi okozta a szombati lemaradást” – zárta gondolatait Toto Wolff, aki nagyon elégedett lehet a Szingapúri Nagydíj végeredményével.

Bár az időmérő után még úgy nézett ki, hogy a Mercedes a Ferrari mellett a Red Bulltól is jó eséllyel kikap Szingapúrban, végül mégis Hamilton győzött úgy, hogy Sebastian Vettel ráadásul nullázott, így a brit már 28 pontos előnnyel érkezik Malajziába. Valóban a létező legtökéletesebben alakult a gyenge időmérő után a Mercedes istálló, főleg Lewis Hamilton sorsa. Egyben természetesen nagy lépést tett pályafutása negyedik világbajnoki címe megszerzése felé.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: