DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

A McLaren máris többhetes hátrányban

A McLaren elismeri, hogy már most kéthetes hátrányban van az elvesztegetett idő miatt a 2018-as autót illetően. Nem kell azonban kétségbeesniük, mert a vezetőség szerint behozható a lemaradás, igaz, van más nehézség is.

Eric Boullier csapatfőnök nem repes az örömtől, hogy a McLaren a motorszállítói szerződés bizonytalansága miatt máris két héttel késésben van az autó tervezését illetően, de kőkemény munkával ez a két hét helyrehozható. Gyakorlatilag non-stop munkára lesz szükség innentől egészen a 2018-as szezon rajtjáig, hogy az elveszett időt behozzák.

Az elmúlt három pocsék szezon után a McLaren megválik év végén a Hondától és 2018-tól Renault-motorokra vált. Eredetileg az Olasz Nagydíj idejére tervezték a bejelentést, de még több apró dolog nem tisztázódott addigra a kontraktusokban, így két héttel csúszott a szerződések aláírása, addig pedig nem haladt a jövő évi versenyautó tervezése.

„Innentől a hét minden napján napi 24 órában kell megfeszítve dolgoznunk, hogy mindenképpen behozzuk ezt a két hét lemaradást, de határozottan állítom, hogy megvan hozzá minden forrásunk és eszközünk, hogy ezt véghezvigyük. A jövő év így sem lesz a legkönnyebb, mert a többi partnercsapathoz képest nekünk még nincs tapasztalatunk a Renault-motorokkal, ki kell ismernünk a csomagot” – hívta fel a figyelmet Boullier a várható nehézségekre.

A McLaren szimultán fejleszti az idei és a jövő évi autót


„Bízunk a mérnökeinkben, bizonyára a lehető legjobb munkát végzik, így a két hét nem katasztrófa, de hatalmas munka áll előttünk. Elégedettséggel tölt el, hogy azt látom, óriási energia van a csapattagokban a bejelentés óta, hogy olyan gyorsan felzárkózzunk, ahogy csak lehetséges” – tette hozzá a csapatfőnök.

Boullier rámutatott, hogy a 2017-es McLaren-Hondát is fejleszti még az istálló, hogy minél jobb pozícióban fejezhesse be a csapat ezt az idényt. Az idei versenyautó fejlesztései közül jó pár átemelhető a jövő évi modellbe, mivel a motorszállító-váltás nem jelenti azt, hogy az autó 100%-ban meg kell, hogy változzon.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: