DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

A Red Bull nevében van kódolva a baj?

Max Verstappen idén rettentően peches a szezon során, a futamok közel felén volt kénytelen kiállni a versenyből, többségében technikai hiba miatt. A csapatfőnök előre látta a bajt?

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke szerint Max Verstappen 2017-es pechszériája nem más, mint egyszerű balszerencse, nem szabad többet belelátni. Szerinte ebben az évben Daniel Ricciardóra rámosolygott a szerencse, míg Max Verstappentől elfordult Fortuna. Igaz, Horner úgy érzi, az autó elnevezésekor is lehettek volna óvatosabbak.

A holland pilóta eddigi hat kiesése közül négy történt az autó meghibásodása miatt, kettő pedig első körös baleset okán (Spanyolország, Ausztria). Ricciardónak csak fele ennyi kiesése van, valamint hat dobogós helye – köztük egy győzelemmel -, Verstappennek pedig összesen egyetlen egy dobogós célba érés jutott.

Néhány spekuláció szerint Verstappen gondjai az autóján dolgozó csapatnak is köszönhető, ám Christian Horner ezt határozottan visszautasítja. „Nem, a gondoknak semmi közül a bokszszemélyzethez. Amikor a 13. autónkat RB13-nak neveztük el, előre sejtettük, hogy valakinek szerencsés, valakinek pedig nagyon balszerencsés lesz” – mutatott rá a babonára Horner.

Verstappen kiesik, Ricciardo a dobogóig menetel - idén nem volt ritka kép


„Danielnek lett szerencsés, Maxnak pedig nem. De remélhetőleg ez megváltozik hamarosan, Max megérdemli a pozitív változást. Annyira jól vezetett idén eddig, sok-sok versenyen dobogós helyezést érdemelt volna” – dicsérte holland pilótáját a Red Bull csapatfőnöke.

Verstappen a Belga Nagydíjon elszenvedett újabb meghibásodásánál azt mondta, hogy ezt már nem nevezhetjük innentől balszerencsének. Horner szerint ezt csak a frusztráció mondatta vele. „Bármelyik pilóta, ha jó helyről esik ki, főleg a hazai nagydíján, természetes, hogy nagyon ideges és mérges. Szerintem Max nagyon jó figura, magas szinten versenyez, remélem, olyan autót tudunk végre adni neki, amivel megmutathatja, mire is képes valójában” – tekintett előre pozitívan Horner.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: