DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

A Mercedes elgondolkodott a csapatutasításon

Nem jelentették ki egyértelműen a címvédő alakulatnál, de Wolff jelezte: már más a helyzet, mint a Belga Nagydíj előtt, mivel nagyobb a különbség Hamilton és Bottas között.

Az Olasz Nagydíj után Niki Lauda, ezúttal pedig Toto Wolff célzott egyértelműen arra, hogy Lewis Hamiltont részesítenék előnyben a világbajnoki címért folytatott harcban Bottasszal szemben.

A rivális alakulatnál egyértelmű a helyzet egy ideje, mivel Vettel 100 ponttal szerzett többet csapattársánál. Wolff így kommentálta a dolgot: „A Ferrarinál kicsit más a szituáció, mivel Sebastian sok pontot szerzett, Kimi pedig valamilyen okból nem olyan sokat. Ennek következtében nekik talán egy kicsit könnyebb a helyzetük.”

 mercedes-a-csapatutasitasrol



A Mercedes vezetője elismerte, a Belga Nagydíjig egyértelműen nyílt lehetett a helyzet a két pilótájuk között: „A mi versenyzőink nagyon közel voltak egymáshoz egészen Spáig, de most már egy kicsit más így a dolog. Ennek ellenére szeretnénk minden forgatókönyvet életben tartani. Minden versenyen kiértékeljük a helyzetet, és meglátjuk, merre kell majd mennünk.”

„Azon nem kell gondolkodnunk, hogy Valtterivel folytassuk-e. A csapaton belül a versenyzőink közötti viszony nagyon fontos, hogy a lehető legjobb eredményt érhessük el” - folytatta Wolff.

Bottas egyre inkább nyeregben érezheti magát a 2018-as mercedeses ülését illetően: „Elégedettek vagyunk Valtterivel, ez az első éve nálunk, és voltak jó pillanatai, mint Szocsiban, és nehéz versenyei is, mint például Spában. Meg akarjuk tartani őt, most már csak a szerződés megerősítés és aláírása van hátra, és remélhetőleg véghez is tudjuk ezt vinni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: