DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

Vettel pozitívan látja a Ferrari jövőjét

Nem feltétlen az olasz alakulat autójának fekvő pályák következnek, de Sebastian Vettelt ez nem zavarja. A német rendkívül elégedett a csapatán belül zajló egyre eredményesebb munkával.

Tavaly ősszel még nem sokan hitték volna, hogy Sebastian Vettel 13 forduló után csupán három ponttal lesz lemaradva Lewis Hamilton mögött. A német sokáig vezette a bajnokságot, ám az utóbbi időben a brit pilótának jött ki jobban a lépés, és Monzában átvette a vezetést a bajnokságban. Mégis el kell ismerni: rengeteget fejlődött az olasz gárda egy év leforgása alatt.

A Ferrarinak nem lesz könnyű dolga, hiszen a Mercedes megmutatta: még mindig az övé a legerősebb motor. Ráadásul olyan pályák következnek - Szingapúrt kivéve - amik nekik kedvezhetnek. 

Vettelt azonban nem érdeklik a jóslatok, és nem is akar könnyű versenyhétvégéket: „Nem izgat a papírforma. Mindegyik olyan pálya, amiket nagyon kedvelek, így várom is őket. Azért vagyunk itt, hogy versenyezzünk, és ha nehéz dolgunk lesz, az egyáltalán nem rossz. Ha könnyű lenne, az unalomba fulladna. Úgy vélem, ez az, ami kell nekünk. Én már nagyon várom a futamokat.”

 vettel-pozitiv-a-jovo



Az idei év kulcsa az időmérős teljesítmény is, ebben pedig a címvédő alakult egyértelműen a Ferrari előtt jár, ezt Vettel is kénytelen elismerni: „Jelenleg azt kell mondanunk, hogy a Mercedes van az élen. Szombaton nagyon erősek, ami természetesen előnyt jelent a vasárnapokra, ez nem nagy titok. De mi is jól szerepelünk, és van néhány pozitívum, amire lehet építeni.”

„Biztos, hogy folyamatosan fejlesztik az autójukat, mi is ezt tesszük, tehát nem nyugtalanít ez a dolog. Sokkal jobban kell arra koncentrálnom, hogy mi történik nálunk, a Ferrarin belül. Én nagyon pozitívan látom a jövőt” - folytatta a német pilóta.

Vettel elmondta, bármikor megdőlhet minden papírforma az F1-ben: „Meglátjuk, mindig van olyan további elem a versenyzésben, amit nem lát előre az ember, és amit nem lehet biztosra kijelenteni, és általában ez teszi izgalmassá a dolgot.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: