DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 29. hétfő
F1

Verstappen esélyei már a harmadik körben elszálltak

A Red Bull fiatal pilótája Felipe Massával koccant az F1-es Olasz Nagydíj első szakaszában, amely után taktikát is kellett módosítaniuk – ezek fényében a pontszerzést is pozitívan látja a holland.

Max Verstappen csapattársához, Daniel Ricciardóhoz hasonlóan a mezőny második feléből rajtolhatott Monzában, miután az ő autójában is több alkatrészt kicseréltek, ám míg az ausztrál negyedik lett, addig a holland már a harmadik körben ütközött: a Red Bull ifjú tehetsége Felipe Massával ért össze, amely után kereket és első szárnyat kellett cserélni az autóján. A kényszerből kétkiállásos taktikára váltó holland ezek után nem tudott olyan ütemben felzárkózni, mint társa, de így is elcsípte az egy pontot érő tizedik helyet.

f1-monza-vasarnap-67



„A versenyem gyakorlatilag három kör alatt véget ért” – értékelt az F1i.com hasábjain Verstappen. „Utána folyamatosan csak hajtottuk az előttünk állókat. Jól rajtoltam, azonnal a Sauberek között találtam magam, féktávon pedig elég jó ívet választottam. A második kanyar kijáratán újabb pozíciót nyertem, szóval ekkor még minden jónak tűnt. A harmadik körben aztán összeértünk Massával, defektet kapott, és ezzel vége is volt a versenyemnek. A lágy keveréken rajtoltam, az kapott defektet, így kétkiállásos taktikára kellett átállnunk. Kár érte, de mit tehettem volna?”

„Próbáltam felzárkózni, és az autó egész jól működött, szóval ilyen szempontból nem panaszkodhatunk. Legalább célba értünk, és szerintem nem is annyira rossz, hogy végül pontszerzők lettünk a rajtnál történtek után. Daniel negyedik lett, vagyis az autónk tényleg rendben volt. Remélhetőleg Szingapúrban már ténylegesen dobogóért csatázhatunk” – zárta gondolatait a holland, aki a futam második szakaszában Magnussennel is összetűzésbe keveredett.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: