DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 16. csütörtök
F1

Magnussen megbüntette volna Verstappent

A Haas dán F1-es pilótája szerint „bosszantó” volt, hogy a felügyelők nem szankcionálták a pályáról őt leszorító hollandot – úgy érzi, megint nem egyenlően ítélkeztek a versenyirányításnál.

A Formula-1-es Olasz Nagydíjon több kisebb incidens is történt: az egyik volt ezek közül Kevin Magnussen és Max Verstappen esete, amikor a holland előzése után a második sikánnál leszorította a pályáról a visszatámadni igyekvő dánt. A Haas pilótája már a rádión is panaszkodott a Red Bull versenyzőjére, akit azonban nem láttak vétkesnek a felügyelők. Magnussen szerint a versenyirányítás ezzel megint nem volt következetes:

 

„Ideges voltam, de csak azért, mert elmaradt a büntetés” – fogalmazott a leintés után Magnussen, akit a Motorsport.com idéz. „Egyértelműen leszorított a pályáról. Ilyen a versenyzés, történnek ehhez hasonló dolgok, de szerintem legalább a büntetéseknek egyformáknak kellene lenniük mindenki számára. Féktávon voltunk, és egyáltalán nem hagyott nekem elég a helyet, ezért lementem a fűre, így elvétettem a kanyart. Volt ott bukótér, de ha nem lett volna, véget is ért volna a versenyem – vagy a kavicságyban, vagy a falban.”

„Nem igazán volt esélyem visszaelőzni őt abban a kanyarban, ezért semmi értelme nem volt, hogy nem hagyott nekem helyet. Talán csak nem jól mérte fel a helyzetet, de szerintem mindenkit egyformán kellene büntetni. Lehet, hogy a 11. hely volt a legjobb, amit elérhettünk, de így is bosszantó, amikor szinte végig a pontszerzők között autózol, és a legvégén úszik el az egész. De amúgy sem voltunk elég gyorsak.”

Természetesen Verstappen véleményét is kikérték a történtekről és Magnussen vádjairól, de a fiatal versenyző rövidre zárta a témát: „Ha őszinte akarok lenni, nem igazán érzem azt incidensnek, éppen ezért nem is nagyon érdekel.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: