DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 28. kedd
F1

Vandoorne-nal is a Honda szúrt ki

Stoffel Vandoorne bejuttatta a McLaren-Hondát Monzában a Q3-ba, viszont nem lehet maradéktalanul elégedett, mert a japán erőforrás problémája miatt elmaradt az utolsó lövése.

Egyik szeme sír, a másik nevet Stoffel Vandoorne-nak, alighanem, ha előzetesen felajánlották volna neki, hogy Monzában bejut a legjobb tíz közé, gondolkodás nélkül, boldogan aláírja. Az esős pályán jó eséllyel egy ennél jobb rajthely is kisülhetett volna számára, de a Honda hasonló hibát produkált, mint Fernando Alonsónál a Belga Nagydíj időmérőjén.

A Q3-ban már utolsó lett, 3,6 másodperc lemaradással, de végül a 8. kockából indulhat majd a belga pilóta, köszönhetően a két Red Bull rajtbüntetésének. „Számunkra az, hogy Monzában a Q3-ba jutottunk, óriási eredmény, nagyszerű délután volt, bár a körülmények láthatóan nem voltak egyszerűek” – kezdte elemzését Stoffel Vandoorne.

Stoffel Vandoorne már negyedszer a Q3-ban idén


„Azért viszont kár, hogy az időmérő döntő szakaszában nem tudtam már igazán gyors kört futni, mert a motor erőt veszített, ez pedig látványos hatással volt a teljesítményünkre. Így sajnos nem volt esélyem egy igazán jó körre, mert ez egy olyan kvalifikáció volt, amikor mindenki megpróbálja megtalálni az abszolút határt, sőt extra rizikót vállalva feszegeti is azt, mivel percenként változtak a körülmények” – mutatott rá a Honda kisebb meghibásodására a belga versenyző.

„Ebben a pillanatban még nem tudom, mi volt a baj pontosan, de vasárnap így is remek helyről indulhatunk” – tette hozzá Vandoorne, aki tehát váratlanul jó helyre minősítette a McLaren-Hondát ezen a lóerőket igénylő pályán. Mégis látható javulást jelent a Spec-4 erőforrás?

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: