DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 20. péntek
F1

Raikkönen nagyon csalódott az Olasz Nagydíj után

Amíg mögüle induló csapattársa, Sebastian Vettel dobogóra ért, a Jégember küzdelmes versenyt zárt Monzában: nem tudta tartani a lépést az élmezőnnyel, és még Daniel Ricciardónak is sikerült befurakodnia elé.

Nem ilyen versenyről álmodott Kimi Raikkönen: a finn pilótának szombaton meglepetésre sikerült maga mögé utasítania csapattársát, majd abban reménykedhetett, hogy ha a Stroll-Ocon páros hátrébb csúszik, akkor a dobogóért is harcban állhat majd. Nos, egyetlen pillanata sem volt az Olasz Nagydíjnak, amikor ez megtörténhetett volna, hiszen Sebastian Vettel már a verseny elején átugrotta őt, az említett duót pedig csak nagy küzdelmek árán tudta maga mögé utasítani.

Ráadásul Daniel Ricciardo is megelőzte a finnt egy szépségdíjas manővernek köszönhetően, így Raikkönennek az ötödik pozícióval kellett megelégednie a leintést követően. „Az egész verseny alatt szenvedtem az autó egyensúlyával. Soha nem éreztem úgy, hogy tökéletes lenne. Néhány körben jobb lett a helyzet, de nagyrészt tapadás és tempóhiánnyal küszködtünk. Nem volt könnyű hétvégénk, minden körülmények között küszködtünk, szárazon, és még inkább az esőben.”



„Ezen javítanunk kell az ilyen pályákra. Csalódott vagyok, hiszen nem olyan eredmény született, amilyet akartunk volna. Persze ha csak a vonalvezetést vesszük, ez nem egyszerű helyszín számunkra, ami szerencsétlen, hiszen a hazai versenyünkről van szó. Meg lennék lepve, ha a következő versenyen, Szingapúrban is hasonló lenne a helyzet, mert papíron az a pálya sokkal jobbak fekszik nekünk. Ott a legjobbunkat kell nyújtanunk” - mondta a finn.

A Ferrari csapatfőnöke, Maurizio Arrivabene sem volt elégedett a Monzában látottakkal. „Nehéz hétvégénk volt egy olyan pályán, mely nem feküdt az SF70H technikai karakterisztikájának. A rajongóink végig támogattak minket, melyért az egész csapat hálás. Az ideálistól messze távol álló esős időmérő után Sebastiannak sikerült keresztülvágnia magát a közvetlenül előtte lévő pilótákon, és dobogóra állt.”

„Ami Kimit illeti, neki sokkal nehezebb dolga volt, hiszen az autója kiegyensúlyozatlanul viselkedett. Annak ellenére, hogy a csapat nagyszerűen teljesített, nem lehetünk elégedettek ezzel az eredménnyel. A következő versenyre, Szingapúrra a tőlünk megszokott alázattal és elszántsággal fogunk készülni” - tette hozzá az olasz.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: