DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Vettel nem aggódik a monzai lemaradás miatt

A Ferrari hazai versenyén a Mercedes idei egyik legfölényesebb győzelmét aratta, a bajnoki vezetést is elveszítő német azonban optimista a 2017-es F1-es szezon hátralévő részét illetően.

Sebastian Vettel mindössze a hatodik helyről vághatott neki a Formula-1-es Olasz Nagydíjnak, ahonnan már a verseny első szakaszában feljött a harmadik pozícióba, amelyet a leintésig meg is őrzött. Pedig a végén Daniel Ricciardo nagyon közeledett hozzá, de a német szerint ez csak annak volt köszönhető, hogy valami nem stimmelt az autójával a futam utolsó harmadában, miután egy ízben elvétette a célegyenes végi kanyart.

„Leszaladtam a pályáról az 1-es kanyarban, és szerintem valami eltört. Onnantól kezdve nem tudtam megbízni az autómban a féktávokon, márpedig ez egy kemény féktávokat tartalmazó pálya, így az utolsó körökben nem tudtam azt a tempót futni, amire képes lettem volna” – idézi szavait a Motorsport.com szakoldal.

A Ferrari ma megsemmisítő vereséget szenvedett a kettős győzelmet arató Mercedesszel szemben, Vettel azonban optimista: „Talán fél másodperccel is lassabbak voltunk ma, de nem aggódom a különbség miatt, Monza egy speciális pálya. Tudtuk, hogy kemény verseny lesz, de arra számítottunk, hogy ennél azért talán közelebb leszünk. Nem jó érzés látni, ahogy az ellenfeleink nyernek, de a harmadik hellyel mindent kiadtunk magunkból. Nagyon bizakodó vagyok most.”

A négyszeres világbajnok még a tabella első helyét is elveszítette Hamiltonnal szemben, de elmondása szerint még megfordíthatják kettejük versenyfutását: „Mondhatjuk, hogy ez egy rossz nap volt, de tudom, hogy jó úton halad a csapat, és rengeteg téren fejlődni fogunk. Nem aggódom, mert még hosszú út áll előttünk, és rengetegen állnak mögöttünk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: