DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 21. kedd
F1

Korábban nem tapasztalt dolog segítette a Mercedest

A két Ezüstnyíl valósággal leiskolázta az F1-es mezőny az Olasz Nagydíjon, Valtteri Bottas pedig a futam után felfedte, mi segíthette őket klasszis teljesítményükhöz ezen a hétvégén.

Valtteri Bottas az Olasz Nagydíj végén csaknem 4,5 másodperces hátránnyal kísérte célba a győztes Lewis Hamiltont, fölényüket pedig mi sem bizonyítja jobban, hogy Sebastian Vettel már 36 másodperccel követte a brit pilótát, noha ugyanolyan stratégiával versenyzett, mint a két Mercedes. „Az autó kiegyensúlyozott és nagyon erős volt ma” - nyilatkozta Bottas a futam után.



„Gyorsnak bizonyultunk az egyenesekben, de most a pálya minden egyes kanyarjában azok voltunk. Olyan mértékű stabilitásra sikerült szert tennünk, amellyel nem rendelkeztünk az év korábbi szakaszában” - fedte fel sikerességük egyik okát a finn. „De nem hagyatkozhatunk erre, hiszen Szingapúrban teljesen más irányt vehetnek az események.”

Csapattársát meglepte, hogy a Ferrari mennyire le volt maradva tőlük ezen a délutánon, különösen azt követően, hogy a száraz szabadedzések sokkal szorosabb küzdelmet vetítettek előre. „Az autónk tökéletes volt ma, különösen az első etap alatt - mivel volt egy lélegzetvételnyi előnyünk, jobban oda tudtunk figyelni az abroncsokra. Valtteri fantasztikus munkát végzett, így sikerült egy-kettőben végeznünk. Tudom, hogy az olasz drukkerek számára ezt nehéz megemészteni, de végül is a mi csapatunk végezte a legjobb munkát. Még mindig közel vannak hozzánk, és nagyon sok van még hátra.”

Az új listavezető szerint a múlt alapján Szingapúrban nagyon nagy fenyegetést jelent rájuk a Scuderia. „Olyan pályára megyünk, ahol a Ferrari gyorsabb lehet az extra leszorítóerőnek köszönhetően. Lenyűgöző egymás után kétszer győzni, hiszen Seb már nagyon hosszú ideje vezette a pontversenyt” - tette hozzá Hamilton.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: