DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Vettel: Monza a Mercedes pályája, de van esély

Sebastian Vettel a Spa-Francorchamps-ban látottak alapján úgy véli, van esélye Monzában legyőzni a Mercedeseket még úgy is, hogy a hosszú egyenesekkel teli pályák alapvetően a német csapatnak kedveznek.

A négyszeres világbajnok úgy véli, a Ferrari ilyen téren is felzárkózott, az elmúlt évekhez képest jóval nagyobb kihívás elé állítja a Mercedeseket, így Monzában sem esélytelenek. Az elmúlt három évben a Mercedes dominált az időmérőn és a versenyen is, most azonban teljesen új szelek fújnak és a Scuderia beleszólhat az idei futam alakulásába.

Természetesen így is az Ezüst Nyilakat tartja jóval esélyesebbnek a győzelemre, de mivel Spa-Francorchamps-ban is előzetesen fölényes Mercedes-sikert jósoltak, mégis tudta tartani végig Hamilton tempóját, helyenként még gyorsabbnak is tűnt, így a német szerint ne adja oda senki előre a serleget a rivális csapatnak.

Vettelnek hiányzott egy hajszál Belgiumban, de Monzában új erőre kaphat


„A teljes versenytávon Hamilton sarkában voltam Spában, végig csatára kényszerítettem őt, még ha kevés is volt ebből a kerék a kerék elleni harc, szoros volt. Nyilván a végén ő emelhette magasba a kezét győztesként, a dobogó tetejére mindig csak egy ember mehet fel” – tekintett vissza a Belga Nagydíjra Sebastian Vettel.

„Tanultunk néhány fontos dolgot Spában, csapatként és pilótaként is volt hozadéka. Van, amit másképp tennék már és az lenne helyes. Utólag az ember mindig okosabb. Most egy kicsit másabb pályán vagyunk, általánosságban nagyobb esélyed van előzni, a versenytempónkat nagyon szeretném látni. Őszintén szólva a pálya inkább a Mercedesnek fekszik, de reményt ad a múlt heti kiváló tempónk. A legjobbunkat fogjuk adni” – tette hozzá a négyszeres világbajnok.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: