DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

Raikkönen: Nem arra ment az autó, mint amerre akartam

Kimi Raikkönen képtelen volt megtalálni a Ferrari megfelelő egyensúlyát a pénteki edzéseken, a finn autója nem arra ment, amerre ő szerette volna.

Utoljára 2009-ben állt pódiumon Kimi Raikkönen Monzában, azóta küzd egy újabb dobogós helyért a Ferrari hazai versenyén. A pénteki edzésnapot összességében a negyedik legjobb idővel zárta, de több, mint négy tized a lemaradása az első nap leggyorsabbjához, Valtteri Bottashoz képest.

A jégember úgy érzi, hogy az SF70H ideális egyensúlyát megtalálni a vártnál nagyobb kihívást jelent, de úgy tekint rá, hogy ez egy átlagos akadály, amit a pénteki edzésnapok alkalmával meg kell oldani. Az autó egyelőre nem úgy viselkedik, ahogy kellene.

„Nehéz volt keményen nyomni neki, az autóm nem igazán arra ment, amerre akartam. Ezen a téren szombatra is maradt még feladatunk, ha javítani szeretnénk, utána jobbnak és gyorsabbnak kellene már lennem” – mutatott rá a problémára Kimi Raikkönen.

Raikkönennek még dolgoznia kell az egyensúlyon


„Biztos vagyok benne, ha a megszokott munkánkat elvégezzük és folyamatosan javítgatjuk az autót, akkor a vezetése is sokkal könnyebbé válik, ezáltal jócskán javíthatok még az időmön. Hogy szombaton végül is ez melyik pozíciót eredményezi, még nem tudhatom” – tette hozzá 2007 világbajnoka.

A Ferrari egyébként a második pénteki edzésen váratlanul közel került a Mercedeshez, Bottas és Hamilton mögött ugyan csak harmadik lett Sebastian Vettel, ám hátránya nem egész másfél tized volt a leggyorsabb időhöz képest.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: