DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 24. kedd
F1

Alonso elégedett a McLarennel, a Hondával nem

Idén sokadszor, szinte a versenyhétvégék felén azt láthatjuk, hogy Fernando Alonso motorhiba miatt kiáll a futamon. A Belga Nagydíjon sem történt ez másképp a spanyollal.

Fernando Alonso éve továbbra is katasztrofális, egy hatodik és egy kilencedik pozíciót tud felmutatni, amivel a bajnoki tabella 15. pozícióját foglalja el. A spanyol egyszerűen nem tudja befejezni a futamokat a Honda erőforrása miatt, és az esetek egy részében ráadásul pontszerző helyről kényszerül kiállni a versenyekből.

A kétszeres világbajnokot nemrég hírbe hozták a Williamsszel, és ha a vesszőfutás tovább folytatódik, tényleg elgondolkodhat a váltáson, akár F1-es lehetőségről, akár más kategóriáról van szó.

„Probléma akadt a motorral” - mondhatta a kiállása után idén már sokadszor Fernando Alonso.

 alonso-belga-nagydij-2017



A kétszeres világbajnok esélytelennek bizonyult a többiekkel szemben a hosszú egyenesben. A Mercedes, a Renault és a Ferrari motoros autók is rendre el tudtak menni mellette kiváló rajtja után: „Nehéz volt, a pontok lehetetlennek tűntek ma, így meglátjuk, mit tudunk majd csinálni a következő héten.”

A kérdésre, hogy a McLarennek kellene-e erőforrást váltania, a következőt mondta: „Azt hiszem még meglátjuk, mi történik majd a következő néhány hétben. Elégedett vagyok a csapat teljesítményével. Igen kemény ez a szezon a McLarennek, de ők a világ egyik legjobb istállója, és boldog vagyok, hogy továbbra is velük dolgozhatok.”

„Mindenképp látnunk kell, hogyan alakulnak a dolgok a következő néhány hétben” - zárta gondolatait, arra utalva, hogy még mindig nem döntötte el, hol fogja folytatni pályafutását 2018-ban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: