DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 6. vasárnap
F1

A Renault elismerte: tárgyaltak a McLarennel

A franciák F1-es ügyvezető igazgatója a Belga Nagydíj pénteki napján elárulta: valóban egyeztettek a wokingi istállóval egy esetleges motorszállítói szerződésről – de vajon mennyi az esély erre?

Továbbra sem teljesen tisztázott, hogy milyen motorral indul 2018-ban a Formula-1-ben a McLaren. A Hondával három éve csak szenvedő legendás gárdával kapcsolatban korábban a Mercedes, majd a Renault is szóba jött, legutóbb pedig az is felmerült, hogy az Ilmor segíthet nekik rendbe tenni a japánok erőforrását, a legvalószínűbbnek azonban most az tűnik, hogy a következő szezonban is marad a mostani együttműködés.

mclaren-renault-dppi-1



A Belga Nagydíj pénteki napján azonban bizonyosságot nyert, hogy a wokingiak kerestek alternatív megoldást: Cyril Abiteboul, a Renault F1-es ügyvezető igazgatója elismerte, hogy tárgyaltak a McLarennel egy esetleges motorszállítói szerződésről. A szakember ugyanakkor gyorsan azt is hozzátette, hogy nem túl valószínű egy ilyen együttműködés, hiszen már így is ott van nekik a gyári csapatuk mellett a Red Bull és a Toro Rosso, utóbbi kapcsán ráadásul elhalni látszanak a Hondára váltásról szóló pletykák.

„Az a helyzet, hogy többéves szerződésünk van a Red Bull Racinggel és a Toro Rossóval is” – jelentette ki Abiteboul, akit a Motorsport.com idéz. „De nyitottak vagyunk mindenféle tárgyalásokra. Megerősíthetem, hogy egyeztettünk a McLarennel, de jelenleg a szabályok korlátozzák azt, ha háromnál több csapatot szeretnénk ellátni. Ráadásul nem hiszem, hogy úgy tudnánk ellátni három istállót, hogy közben nem csökkenne annak színvonala.”

„Voltak tárgyalások, de ha őszinte akarok lenni, érvényes szerződéseink vannak. Nagyra értékeljük a Red Bullhoz kötődő kapcsolatunk. Régóta tart már ez az együttműködés, és 2020-ig el is akarjuk vinni, de ha van máshol is lehetőség, miért ne? Most azonban elég csendes a helyzet” – fogalmazott a szakember.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: