DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

Legendás motorfejlesztő cég segíthet a Hondán

A McLarennek hamarosan döntenie kell arról, mely gyártó F1-es erőforrásait fogja használni jövőre - sajtóhírek szerint azonban jelenlegi partnerük egy sportágban sikeresnek mondható vállalattal szövetkezik a talpraállás érdekében.

Noha korábban a Mercedest emlegették befutóként, aztán szóba került a Renault is, egyelőre az tűnik a legvalószínűbb forgatókönyvnek, hogy a McLaren marad a Honda mellett, és egy negyedik szezont is elkezd velük annak reményében, hogy immár valóban sikerül számottevő javulást elérniük motorjaikkal. Mivel kevesebb, mint fél éven belül már kezdődnek a 2018-as tesztek, a csapatnak ideje lenne döntést hoznia, a Motorsport információ szerint a Honda pedig külső céggel lépett együttműködésre, amely egyrészt összekuszálhatja, másrészt tisztázhatja helyzetüket.



Ez a vállalat nem más, mint az Ilmor, amely korábban a Mercedes motorjaiból csinált világverő technikát, éppen a McLarennél, nemrég pedig a Renault előrelépésében segédkeztek. Bár a Honda nem ismerte el, a források úgy tudják, az Ilmor mindenre kiterjedő fejlesztési munkában vett részt a japánokkal, a kezdeti eredmények pedig ígéretesnek bizonyultak a próbapados gyakorlások során - annak ellenére, hogy Yusuke Hasegawa azt mondta, kevésbé szeretnének az ott nyert adatokra hagyatkozni. Az Ilmor társalapítója és vezetője, Mario Illien egyébként nemrég részt vett a sportág 2020 utáni motorkoncepcióját tárgyaló megbeszélésen is.

Ez nem csak a McLaren és a Honda kapcsolatának megszilárdításához jön a legjobbkor, hanem ütőkártya lehet a wokingiak kezében Fernando Alonso megtartását illetően is, akit minden bizonnyal beavatnak a gyárak mélyén történtekbe. „Noha nem tagadjuk annak a lehetőségét, hogy külsősökkel működünk együtt, nem szeretnénk feltárni ennek részleteit” - idézte a portál a Honda egyik sajtósát. „Jelenleg a 2018-as erőforráson dolgozunk, azonban semmilyen különleges dolgot nem tudunk megemlíteni ezzel kapcsolatban azon kívül, hogy nagyon kemény munka folyik a fejlesztések elősegítése terén, hogy versenyképesebbé váljunk a következő szezonban.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: