DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 7. kedd
F1

„Lenyűgözött, hogy Lewis visszaadta a helyét”

Sokakat meglepett Hamilton hungaroringi manővere, amikor az F1-es Magyar Nagydíjon az utolsó körben visszaengedte maga elé csapattársát, Bottast – így látta egy kívülálló a történteket.

A múlt hétvégi Formula-1-es Magyar Nagydíj egyik legérdekesebb mozzanata volt, amikor Lewis Hamilton az utolsó kanyarban visszaengedte Valtteri Bottast, átadva ezzel mercedeses társának a dobogós helyezést. A brit azok után tette meg ezt, hogy a finn korábban elengedte őt, hogy támadhassa a Ferrarikat, de csak azzal a feltétellel, hogy ha nem jár sikerrel, visszaadja a pozíciót.

Valószínűleg sokan arra számítottak, hogy Hamilton végül talál kibúvót ez alól, ám a háromszoros vb-győztes tanúbizonyságot adott arról, hogy képes igazi csapatjátékosként versenyezni még akkor is, ha ezzel sérülnek az egyéni érdekei – hiszen az így eldobott három pont még sokba kerülhet a vb-címért zajló csatában.

bottas-hamilton-mercedes-hungaroring-1



Hamilton megmozdulása az ellenfelekből is meglepetést váltott ki: a Red Bull csapatvezetője, Christian Horner is csodálkozott a brit gesztusán, ugyanakkor hozzátette, hogy ellenkező esetben viszont Bottasszal lett volna igazságtalan a Mercedes és pilótája.

„Egyfelől igen, másrészt viszont kemény lett volna Valtterivel szemben, ha nem ezt teszik, mert abban a pillanatban tulajdonképpen azt mondod neki azzal, hogy kiszálltál a világbajnoki csatából” – válaszolta arra a kérdésre Horner, hogy meglepte-e Hamilton elengedése. „Lenyűgözött, hogy Lewis visszaadta a helyét, mert ezzel több pontos előnyt adott a legnagyobb riválisának. Végül úgyis Sebastian és Lewis között fog eldőlni, és Kimi helyzete a Ferrarinál sokkal egyértelműbb volt.”

A Red Bull első embere egyébként volt már hasonló helyzetben, amely azonban mégis különbözött a mostanitól: „Két éve mi is ezt csináltuk Monacóban, de kissé más a helyzet, ha nincs olyan versenyződ, aki a vb-címért harcolna. A Mercedes dilemmája, hogy Hamilton a vezető pilótájuk, s egy ponton mögé kell majd állniuk” – magyarázta Horner, akinek szavait a Motorsport.com szakoldal idézi.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: