DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

Egyetlen dolgon múlik a Red Bull fejlődése

Az energiaitalosok F1-es csapatfőnöke, Christian Horner pontosan tudja, miben kell előrelépniük ahhoz, hogy még inkább fel tudják venni a harcot a Mercedesek és a Ferrarik ellen.

A Red Bull úgy vágott neki a szezonnak, hogy a középmezőnynél egyértelműen gyorsabbak voltak, a Mercedes és a Ferrari azonban elérhetetlennek tűnt számukra. Az elmúlt hetekben azonban egyértelműen előreléptek az osztrákok: Daniel Ricciardo révén már futamgyőzelmük is van, és egyre többször törnek borsot a másik két nagycsapat orra alá. Főképp a futamokon tűnnek erősnek, s maga Christian Horner is úgy véli, hogy elsősorban a Renault-motorok terén kellene javulniuk, hogy két riválisukhoz hasonlóan feljebb tudják tekerni az erőforrásokat a Q3-ban:

redbull-mercedes-f1-hungaroring-dppi



„Az autó egyre erősebb és erősebb versenykörülmények között. A Magyar Nagydíjon is rendkívül versenyképesek voltunk” – magyarázta a Red Bull csapatfőnöke a Motorsport.com szakoldalnak. „Szóval már csak némileg több motorerőt kellene találnunk. A Q1-ben és a Q2-ben láthattuk, hogy Max a második leggyorsabb volt, de aztán jön az utolsó szakasz, ahol kellene még egy kis plusz, hogy fel tudjuk venni a harcot a vetélytársakkal.”

Amikor felvetették, hogy milyen fejlődésre számít az elsősorban már a 2018-as motorjára koncentráló Renault-tól, Horner annyit felelt, hogy ezt inkább a franciáktól kellene megkérdezni. Éppen emiatt a csapatvezető kissé szkeptikus a következő versenyekkel kapcsolatban, bár azt hozzátette, hogy a Belga Nagydíjon nem feltétlenül döntő az időmérős eredmény:

„Remélhetőleg erősek tudunk lenni majd ott” – fogalmazott Horner. „Ausztriában is elég versenyképesek voltunk, legalábbis vasárnap. Szombaton persze küszködni fogunk. Arra számítok, hogy ötödik-hatodik helyen leszünk szombaton, vasárnap pedig gyorsabbak leszünk. Spával kapcsolatban a legfontosabb, hogy tudj előzni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: