DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 27. szombat
F1

Hatalmi harc a Ferrarin belül?

Olasz források valószínűsítik, hogy a Ferrari istálló legfelső vezetésében hatalmi harc jelei körvonalazódnak. Ez nem tenne jót a Scuderia világbajnoki esélyeinek.

Némi feszültség lehet a Ferrarin belül, legalábbis ez a híresztelés pattant ki egy meg nem nevezett olaszországi forrás szerint. Maranellóban nagy a rivalizálás Maurizio Arrivabene csapatfőnök és Mattia Binotto technikai igazgató között, ez hatalmi harchoz vezethet záros határidőn belül.

A Ferrari hazájában úgy értesült a média, hogy Binotto törekvéseinek első jele néhány héttel ezelőtt látszott, amikor is a motorért felelős főnököt, Lorenzo Sassit leváltotta és áthelyezte az utcai autók részlegére. Meglepő is volt a váltás, hiszen a tavalyi szezonhoz képest a Ferrari többek között a motor tekintetében ért el figyelemreméltó javulást.

Vajon milyen részben komoly a médiaértesülés?


A német Bild értesülései szerint Arrivabene még a Ferrari szponzorát, a Philip Morrist, korábbi munkaadóját is belekeverte a vitába. Tény, hogy Binotto érkezésével kreatív légkör köszöntött az olasz istállóra, számos technikai újítást kötnek a nevéhez. Például azt feltételezik, hogy a motorolaj üzemanyagként való elégetése is eredetileg Binotto fejéből pattant ki, valamint a Ferrari állítólagos rugalmas padlólemeze is az ő tervezése alapján készült.

„Szerintem az olajégetés nem köthető a Ferrarihoz, a padlólemez pedig, őszintén megvallva, nem hinném, hogy bármi hatással lett volna a teljesítményünkre” – hárította el a gyanút Binotto. Bármi is a helyzet a felső vezetésben Binotto és Arrivabene között, ennek a pályán egyelőre semmi jele nincs, a Magyar Nagydíjon egy remek kettős győzelmet aratott a Scuderia múlt hétvégén. A sajtóértesülések között egyelőre kevés a konkrétum és rengeteg a feltételezés. Az mindenesetre nem hiányozna a Ferrarinak, hogy a szoros világbajnoki harcban egy ilyen ügy gyengítse őket házon belül.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: